*Nettavisen* Sport.

Kan komme gratis til Brann

Islendingen Gylfi Einarsson kan være svaret på Branns midtbaneproblemer.

(iBergen.no) Torsdag dukker den islandske midtbanespilleren Gylfi Einarsson opp på Brann-trening i håp om å sikre seg kontrakt med klubben.

Islendingen er kjent for nordmenn gjennom spill for Lillestrøm og ble solgt til engelske Leeds i 2004. I sin siste sesong på Åråsen scoret 29-åringen 12 seriemål for gultrøyene.

Frigitt av Leeds
Første året i England klarte han seg bra, men de to påfølgende sesongene har blant annet skadeproblemer og managerskifter gjort det vanskelig å få spilletid. I løpet av 2004 – 2007 fikk han 21 kamper på Ellan Road.

August 2007 ble spilleren, ifølge hans rådgiver Jim Solbakken, frigitt av Leeds etter eget ønske. Han har siden ikke hatt noen klubb og kan komme gratis til Brann.

- Dette er helt åpent akkurat nå, både for oss og for Gylfi. Han kommer her for å trene og for å møte oss, og vi vil etter oppholdet vurdere om dette kan være en spiller som kan fylle en rolle i Brann. Det er langt frem før vi snakker kontrakt, understreker sportslig leder Roald Bruun-Hanssen overfor Brann.no.

Planen er at Einarsson skal være med på trening torsdag og fredag. Lørdag reiser Brann på treningsopphold til La Manga.

- Annerledes enn Hassan
- Gylfi er i form og målet med å være her er å få til en avtale, men først og fremst er vi her for at han skal få se på klubben og de kan bli bedre kjent med ham, sier rådgiver Jim Solbakken til iBergen.no.

- Er han god nok til å erstatte de som er ute for Brann (Hassan El Fakiri og Tijan Jaiteh)?

- Han er en annerledes type enn Hassan, men har kvaliteter som kan komme til nytte for Brann, sier Solbakken.

Dersom det skulle bli kontrakt for Einarsson blir han Branns fjerde islending. Midtbanespilleren har syv landskamper for Island. Fra før har Brann Kristjan Örn Sigurdsson, Armann Björnsson og Olafur Örn Bjarnason i troppen.

PS! Onsdag kveld disket Eirik Bakke opp med middag for Branns islandske gjest og hans rådgiver og ifølge Solbakken kokte Bakke til en sterk femmer på treningen¿

Les flere nyheter på iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag