*Nettavisen* Sport.

Kan kreve 4,5 mill. om han sparkes

Foto: Marit Hommedal (Scanpix)

Men Brann nekter for at det er pengene som gjør at Steinar Nilsen fortsatt trener klubben.

21.05.10 10:10

Det blåser friskt rundt Brann-trener Steinar Nilsen etter en begredelig Tippeliga-sesong så langt, og en enda mer begredelig cup-exit mot bittelillebror i Bergen Fyllingen.

Likevel er det vrient for klubben å fjerne treneren, selv om de skulle ønske det.

Dyrt
Steinar Nilsen har ifølge VG en årslønn som Brann-trener på rundt tre millioner kroner. Med halvannet år igjen av kontrakten vil han da kunne kreve 4,5 millioner kroner utbetalt.

Det har rett og slett ikke den økonomisk pressede klubben råd til.

Brann-ledelsen på sin side hevder at det uansett ikke er aktuelt å fjerne Nilsen fra trenerbenken, og at de derfor ikke engang har vurdert hva det vil koste å gi ham sparken.

- Jeg hører folk spør om vi har råd til å sparke Steinar. Men for oss er det ikke et tema å sparke ham, så det er det vanskelig å svare på, sier daglig leder Lars Moldestad til VG.

Føler tillit hos spillerne
TV 2 meldte torsdag kveld at store deler av spillergruppen til Brann er svært kritisk både til Nilsens metoder og kompetanse. Moldestad mener likevel at Nilsen er rett mann til å få Brann-skuta på rett kjøl, og Nilsen selv merker ingen misnøye i spillergruppa.

- Jeg føler at jeg har 100 prosent tillit hos spillergruppen og hvis de var misfornøyd med meg hadde de vel ikke kommet til meg og sagt det. Da håper jeg de hadde tatt det med styret, sa Steinar Nilsen torsdag ettermiddag.

Les også: - Føler jeg har hundre prosent tillit

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.