RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan Liverpool reise seg?

Foto: PAUL ELLIS (Afp)
Sist oppdatert:
- Situasjonen tester vår lidenskap og vår styrke, sier Roy Hodgson om motgangen.

Liverpool sliter på de fleste plan. Klubben vasser i gjeld, krangler med sine amerikanske eiere, får det ikke til å stemme verken fremover eller bakover på banen, har kun vunnet én kamp i Premier League denne sesongen og ble onsdag slått ut av Carling Cup etter tap mot League Two-klubben Northampton.

Roy Hodgson har med andre ord ikke vist seg å være den redningen man ønsket seg på Anfield. Den tidligere Fulham-treneren er likevel positiv.

- Vi overlever motgangen og kommer til å gjøre det bra denne sesongen, sa en selvsikker Hodgson på en pressekonferanse fredag, ifølge bbc.co.uk.

Supporterne protesterer
Liverpool får besøk av Sunderland i den sjette serierunden. De rød trenger sårt en seier, men kan komme til å måtte klare seg uten støtte fra fansen. Klubbens tilhengere planlegger nemlig å boikotte kampen som en protest mot de amerikanske eierne, Tom Hicks og George Gillett, som har ført det tradisjonsrike fotballaget ut i milliardgjeld. Hodgson håper supporterne legger fra seg opprørstankene.

- En protest hjelper ikke, hevder 63-åringen og håper på støtte fra fansen i den tøffe perioden klubben er inne i.

- Alle forutså at starten på sesongen kom til å bli vanskelig med er tøft kampprogram, spillere som forlot oss, nye spillere og diskusjonene om fremtiden. Slik har det også vist seg å bli. Vi har hatt noen gode perioder ... Men også dårlige.

Milliardgjeld
Liverpool skylder Royal Bank of Scotland over to milliarder kroner og har frist på seg til begynnelsen av oktober. Innen da håper de fleste at en ny eier er på plass.

- Situasjonen tester vår lidenskap og vår styrke. Jeg er overbevist om at styrken i denne klubben er mer enn bra nok til at vi skal komme oss gjennom denne perioden. Men når du er midt oppi det er det ubehagelig, sier Hodgson.

Ikke langt til toppen
Også kaptein Steven Gerrard prøver å lette på stemningen.

- Jeg er ikke negativ av meg og ser situasjonen i det store bildet. Vi har to gode muligheter til seier på hjemmebane mot Sunderland og Blackpool og tar vi seks poeng på de kampene ser tabellen plutselig mye lysere ut.

Og Gerrard har rett i at det ikke er bekmørkt på Anfield. 16.-plass på tabellen er dårlig nytt, men Liverpool har kun tre poeng opp til Manchester City på fjerdeplassen. Dermed kan det fort snu for Merseyside-klubben. I alle fall tabellmessig. Men det hjelper jo lite om en ny eier ikke snart kommer på banen og ordner opp i regnskapet.

Følg dagens Premier League-kamper LIVE her!

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere