RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan McEwen åpne dører som Evans?

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Pegasus Sport nekter å legge bort smørbrødlista.

Det var en åpenbart skuffet Chris White som mottok nyheten om at Pegasus Sport (basert på den nye rangeringen fra UCI) blir å regne som ProContinental-lag neste sesong.

Den australske nyvinningen håpet signeringer som Robbie McEwen, Svein Tuft og Robert Hunter skulle bane vei for landets første ProTour-lag. Og håpet lever fortsatt.

Første mål er naturligvis sesongåpningen på hjemmebane: Tour Down Under.

- Vi er Australias beste lag. Dette er Australias beste sykkelritt, og det beste idrettsarrangementet. Selvsagt hadde vi elsket å være med, sier White til SBS.com.au.

Slapp å tenke
Nøkkelen til å slippe inn i ProTour-rittet er mest sannsynlig Robbie McEwen. I år sikret BMC Racing seg innpass i rittet. Det hjalp selvsagt at verdensmester Cadel Evans kjørte for det sveitsbaserte laget.

Les også: Flere topplag risikerer å rykke ned

- BMC var en «no-brainer», som det heter. Det garanterte oss deltakelsen til verdensmesteren, forteller Tour Down Under-direktør Mike Turtur.

- Pegasus Sport kan også havne i den kategorien. Robbie McEwen er selvsagt en svært interessant rytter for oss, fordi han har vunnet flere etappeseirer her enn noen annen rytter, legger han til.

Snakker med ASO
McEwen har hele 12 etappeseirer i Tour Down Under. 38-åringen er selvsagt umåtelig populær i hjemlandet.

Pegasus-laget ser også mot Europa. Spesielt er det klassikerne som frister herr White.

- Vi har allerede planlagt rundt 250 av konkurransedagene, røper White.

- Vi vil være til stede under de aller fleste av de nordlige klassikerne, forteller han og tenker selvsagt på rittene i Belgia og Nord-Frankrike.

I tillegg snakker Pegasus Sport med ASO (Amaury Sport Organisation). Ikke om Tour de France, men om Tour of Oman, Tour of Qatar og Paris-Nice.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere