RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan miste nyre etter velt

Foto: JOEL SAGET (scanpix)
Sist oppdatert:
Wout Poels i fare for å miste nyre etter grusom Tour de France-velt.

Nederlandske Woiet Poels var en av mange ofre etter «Massakren i Metz». Stortalentet veltet i rundt 70 kilometer i timen, sammen med en rekke andre syklister.

Velten oppsto etter at Davide Vigano skulle putte Alessandro Petacchis skotrekk i en lomme. Med en hånd på styret, klarte ikke italieneren og bremse da noen ryttere foran i feltet bremset opp litt.

Poels pådro seg en sprukket nyre og milt, en forslått lunge og tre brukne ribbein i velten. Hardhausen prøvde først å fortsette etappen, men måtte naturlig nok gi seg etter ti kilometer.

Nå står Poels i fare for å miste en nyre.

- Vi kan ikke utelukke at Wout Poels kan komme til å miste en nyre, sier legen i Vacansoleil, Peter Lagrou, til De Telegraaf.

- Strukturen i kroppsdelen er ødelagt. Jeg kan ikke nekte for at situasjonen er bekymringsfull. Innen noen få dager kan vi si mer, selv om vi fremdeles håper at han kan beholde begge nyrene.

Poels ble først kjørt til det militære sykehuset i Metz, før han ble overført til sykehuset i Nancy. Mandag vurderes det om han skal overføres til et sykehus i Maastricht.

Tilstanden til 24-åringen beskrives som stabil og han har jevnlig kontakt med helsepersonell.

Det er fullt mulig å leve og konkurrere med én nyre. Greg Lemond, som vant Tour de France tre ganger, skal kun ha hatt en funksjonell nyre.

- Med det jeg vet nå, kan jeg si at Wout burde komme tilbake fysisk. Selv om han mister en nyre kan han komme tilbake på høyt nivå. Han er en ung mann med god helse, noe som vil hjelpe i restitusjonen.

Legen understreket også at konsekvensene vil bli langt verre, om Poels skulle ødelegge den friske nyren en gang i fremtiden.

Poels ble profesjonell i 2009 og har kjørt alle sesongen i Vacansoleil. I år har han flere flott resultater og én seier. Den kom på en etappe i Luxembourg rundt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere