RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: JV (©TDWSport.com)

Kan noen slå Contador?

Sist oppdatert:
Det kan fort bli et drømme-comeback, men flere ønsker seg spanjolens skalp.

Lørdag starter Spania rundt, sesongens tredje og siste treukersritt.

Det knyttes stor spenning til rittet på grunn av comebacket til Alberto Contador. Samtidig stiller andremann fra fjorårets ritt, og touren, Chris Froome til start.

Sammen med fjorårsvinneren Juanjo Cobo er de blant de store favorittene.

Vi skal her vurdere favorittene. Vi velger å gjøre dette i tre kategorier: Storfavoritter, utfordrere og jokere.

Løypa kan du kikke nærmere på her, mens du finner startlista her!

Storfavoritter

Alberto Contador Saxo Bank - Tinkoff Bank
Det er umulig å komme utenom Contador til dette rittet. Selv om spanjolen har vært ute med karantene, har han helt klart gjort jobben. Resultatet hans i Eneco Tour underbygger dette. Contador ble nummer fire sammenlagt i ett ritt som i utgangspunktet ikke passer han spesielt bra.

Kvalitetene til Contador trenger vi ikke understerke. Alle vet at han er mer enn god nok i fjellene og på tempo. Hans lojale hjelperyttere har også blitt spart nettopp til denne anledningen. Sammen med Froome er han procycling.nos favoritt til å vinne hele greia.

Chris Froome – Team Sky

BLE TO IFJOR: Chris Froome.
BLE TO IFJOR: Chris Froome.

På tross av at briten har syklet Tour de France, holder vi han som favoritt til seieren. Froome har hatt vueltaen som mål hele sesongen og har lagt opp opplegget deretter. I motsetning til Wiggins, som var i langt bedre form også på våren, har det vært litt mer stille rundt Froome fram til touren.

I touren dokumenterte han det han viste i fjorårets Spania rundt. Han er meget god til å klatre og meget god til å kjøre tempo.

Utfordrere

Robert Gesink - Rabobank

ENDER ALLTID I SPANIA: Robert Gesink har for vane å velte ut av Tour de France. Derfor er han ingen ukjent mann i Spania rundt.
ENDER ALLTID I SPANIA: Robert Gesink har for vane å velte ut av Tour de France. Derfor er han ingen ukjent mann i Spania rundt.

Som vanlig veltet Robert Gesink ut av Tour de France. Derfor starter han Spania rundt, slik som han har gjort flere ganger før. Gesink er en god klatrer og har også gjort store fremskritt på tempo denne sesongen. Flere av hans trofaste menn i fjellene er også med, slik som Laurnes Ten Dam, Bauke Mollema og Juan Manuel Garate.

Igor Anton - Euskaltel-Euskadi

KAN NOEN FØLGE DENNE MANNEN I STORFORM? Igor Anton er kanskje rittets beste klatrerer om formen er på plass.
KAN NOEN FØLGE DENNE MANNEN I STORFORM? Igor Anton er kanskje rittets beste klatrerer om formen er på plass.

Når han er på topp er det neppe mange som er i stand til å følge han i fjellene, hvis det i det hele tatt er noen. Dessverre har Igor Anton veltet ut av Spania rundt de to gangene han har vært i toppform. Senest for to år siden – i ledertrøya.

I fjor ble oppkjøringen ødelagt av sykdom, men han revansjerte dårlig sammenlagtinnsats med seier på hjemmebane i Spania rundts comeback i Baskerland. Euskaltel har som vanlig et sterkt lag på starten, og hvis Anton holder seg på beina kommer han til å prege dette rittet fra start til mål.

Jurgen Van Den Broeck - Lotto-Belisol

NUMMER FIRE I TOUREN: Jurgen Van Den Broeck.
NUMMER FIRE I TOUREN: Jurgen Van Den Broeck.

Belgieren kjørte et glimrende Tour de France. Et uhell gjorde at han tapte mye tid på den første fjelletappen, hvis ikke kunne han gitt Vicenzo Nibali skikkelig kamp om den siste pallplassen.

Usikkerhetsmomentet med Van Den Broeck er at han kommer rett fra touren, men dersom han takler dette vil han helt sikkert vise seg fram i fjellene.

Joaquin Rodriguez - Katjusja

GIFTIG AVSLUTNING: Ingen av sammenlagtfavorittene kan matche avslutningen til Joaquin Rodriguez.
GIFTIG AVSLUTNING: Ingen av sammenlagtfavorittene kan matche avslutningen til Joaquin Rodriguez.

Denis Mensjov starter også, men her lukter det Rodriguez lang vei. Spanjolen imponerte med andreplass i giroen og virker å ha kommet seg på tempo.

Det er også rekordmange målganger oppover i Spania rundt denne gangen, og flere av de er korte bratte bakker, som Katjusja-rytteren liker. Med bonussekunder kan han fort ta mye tid på mange bare på de siste par hundre meterne.

Juanjo Cobo - Movistar

VANT I FJOR: Juanjo Cobo vant Spania rundt i 2011.
VANT I FJOR: Juanjo Cobo vant Spania rundt i 2011.

Fjorårsvinneren har ikke gjort noe som helst denne sesongen, men det hadde han heller ikke gjort i fjor. Vi tar han rett og slett med på grunn av det. Finner han tilbake til gamleformen er han mer enn god nok til å komme på pallen også i år.

Spennende blir det også følge Alejandro Valverde. Spanjolen vant en etappe i touren, men maktet ikke å henge med i sammendraget.

Jokere
Team Sky stiller med et voldsomt sterkt lag. O tillegg til Froome har de både Rigoberto Uran og Sergio Henao, som begge kom topp ti i giroen tidligere i år.

Movistar har også et sterkt lag utenom Valverde og Cobo. Det knyttes stor spenning til hva kolombianske Nairo Quintana kan få til. Unggutten har tatt fem seirer i sin første proffsesong i Europa.

Andrew Talansky satt med favorittene inn på den første fjelletappen i fjor. Etter det gikk det tyngre, men Garmin-leieren er flinke til å hausse opp rytterne sine. Talansky ble nummer to i Tour de l’Avenir i 2010, bak nevnte Quintana og vant nylig det svært kuperte rittet Tour de l'Ain.

Thomas De Gendt syklet imponerende i Italia rundt og ble nummer tre. Dog kom den plasseringen etter at han gamblet – og vant - på den siste fjelletappen. Derfor holder vi han kun som joker denne gangen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere