RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan noen slå denne mannen?

Lørdag barker verdens to beste tungvektere sammen i en gigantkamp.

Han er ubeseiret og den ubestridte tungvektskongen av UFC.

Én etter én har motstanderne gått inn i buret for å overvinne Cain Velasquez, men blitt sendt ut igjen som slakt.

Ni seiere, null tap
For et drøyt år siden måtte superstjernen Brock Lesnar gi tapt og gi fra seg sitt belte til den kraftfulle 29-åringen.

Når Velasquez for første gang skal forsvare sitt belte mot brasilianske Junior Dos Santos, skal det i utgangspunktet kjempes gjennom fem runder på fem minutter.

Foreløpig er det imidlertid bare Cheick Kongo som har klart å gå distansen med tungvektsmesteren. Den kampen vant Velasquez på dommeravgjørelse.

Når UFC for første gang sendes live på det amerikanske TV-selskapet Fox, er UFC-president Dana White sikker på én ting.

- Jeg kan garantere at om denne kampen går 30 sekunder eller 30 minutter, kommer dette til å bli en skikkelig fight, uttalte White på en pressekonferanse tidligere i år.

Ser man på statistikken til de to gigantene, er det vanskelig å argumentere imot.

- Vokste opp i fattigdom
Junior Dos Santos er ubeseiret i UFC og har bare ett tap i sin MMA-karriere. Det tapet kom som resultat av en armbar, da han tapte mot landsmannen Joaquim Ferreira i 2007.

Siden har det blitt åtte strake seiere, og brasilianeren har nå festet blikket sitt på én ting; tittelbeltet som henger rundt livet til Cain Velasquez.

- Min største drøm er å bli tungvektsmester i UFC. Jeg vil gi et bedre liv til meg selv og til familien min. Jeg skal bevise at hvis du tror på noe og er et godt menneske, så lykkes du, sier Dos Santos til UFC on Fox Primetime.

27-åringen vokste opp i Caçador, som er en liten by sør i Brasil. Sammen med to søsken bodde han sammen med sin mor som jobbet som vaskehjelp.

- Hun tjente ikke så mye penger. 200 dollar i måneden var ikke mye for fire personer. Det var en tøff tid. Noen kvelder jeg kom hjem så jeg min mor gråte, fordi hun ikke hadde nok penger til å kjøpe mat til oss.

- Jeg pleide å selge is på gata og solgte også aviser. Alt som skjedde i oppveksten med min familie og mor gjorde at jeg ble en mann før jeg egentlig var en mann.

Fikk juling
I oppveksten var det imidlertid lite som tydet på at Dos Santos skulle vokse opp til å bli en av verdens beste kampsportutøvere.

- Jeg pleide å gråte mye. Jeg var veldig svak som barn og jeg tapte sikkert to av tre slåsskamper som ung, sier Dos Santos lattermildt.

Dos Santos' mor bekrefter at sønnen ikke var noen stor slåsskjempe i oppveksten.

- Folk pleier å spørre meg om han var et voldelig barn. Og jeg sier «Nei, aldri». En gang ble han slått av en annen gutt på skolen. Da han kom hjem spurte jeg hvorfor han ikke forsvarte seg selv. Han sa «Mamma, jeg liker ikke å slåss».

- Så alltid noe i Cain
Cain Velasquez' far har en helt annen historie om sin sønn.

- Jeg så alltid noe i Cain - noe jeg ikke så i andre barn. Han var rastløs og ville alltid måle krefter med andre.

Lørdag får Cain Velasquez muligheten til å måle krefter med sin tøffeste motstander så langt.

Verdensmesteren som har vist at alt er mulig gjennom hardt arbeid og målbevissthet møter en mann som dro seg selv opp fra fattigdommen i Brasil og er én kamp unna å nå sin største drøm.

Det kan være greit å ta Junior Dos Santos ord til etterretning:

- Ikke blunk.

Kampen kan du se på Canal Plus Sport 2 natt til søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere