Kan selv velge om han vil bli toppidrettssjef

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

- Han ligger et hestehode foran alle andre søkere.

27.08.13 08:15

Tore Øvrebø kommer til å bli Norges nye toppidrettssjef på permanent basis dersom han ønsker det selv.

– Nå er Tore (Øvrebø) konstituert fra 16. september og til over OL i Sotsji. Da vil vi avertere stillingen, men dersom Tore gjør en god jobb vil han ligge et hestehode foran alle andre søkere. Det har vi ikke lagt skjul på, sier idrettspresident Børre Rognlien til NTB.

Det slo på mange måter ned som en liten bombe at Jarle Aambø, toppidrettssjefen de siste ni årene, trakk seg fra stillingen for snart 14 dager siden. Mange profilerte kommentatorer mente han rett og slett var sparket, men det avviser Rognlien på det mest bestemte.

– Nei, han ble ikke sparket. Saken forholder seg akkurat slik jeg sa på pressekonferansen. Dette er noe Aambø har snakket med meg om jevnlig det siste halvannet året. Jeg har sagt at han må ta det i sitt eget tempo, men jeg har også sagt at jeg har forståelse for at han ikke vil være toppidrettssjef i 15 år til, sier idrettspresidenten.

Overrasket

Børre Rognlien sier han ba Aambø bli sittende i stillingen til over OL i London da spørsmålet om hans avgang kom opp på vårparten i fjor.

– Vi møtes stadig i litt uformelle sammenhenger, blant annet i lunsjen på Olympiatoppen, så vi har hatt flere samtaler om dette temaet. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg tidligere i år har bedt ham bli sittende til over Sotsji-OL, innrømmer Rognlien.

– Derfor ble jeg litt overrasket da Jarle ringte meg og ba om et møte på Ekebergsletta under Norway Cup. Vi møttes, på en fin dag, og da hadde Aambø bestemt seg. Dette har ene og alene vært hans valg, forteller Rognlien.

– Det vil selvfølgelig være mange ting som har bestemt valget hans, men dette er noe han har hatt regien på selv, understreker idrettspresidenten.

Kort tid

– Vil du si at det er et litt uheldig tidspunkt han går av på, med bare et halvt år igjen til Sotsji-OL?

– Det vil alltid være kort tid til neste OL slik Olympiatoppen jobber i Norge. Det må også sies til Aambøs fortjeneste at han har sørget for å ha masse nøkkelfolk som til en hver tid jobber med neste OL

– Tore Øvrebø er jo en av dem som har jobbet mest med tanke på Sotsji-OL, så selv om jeg helst hadde sett at Aambø hadde fortsatt et halvt år til, er dette den løsningen som gir minst problemer, sier Rognlien til NTB.

Alt tyder på at Øvrebø får jobben på permanent basis om han vil ha den selv.

– Det å være toppidrettssjef er en så tøff oppgave at vi også skal ha respekt for at Tore bruker denne tiden til å finne ut om dette er noe han vil. Men han er på den annen side klar på at dette er noe han ønsker akkurat nå, i og med at han sa ja til å bli konstituert, forteller Rognlien.

Nå skal idrettsstyret utarbeide stillingsbeskrivelser for både toppidrettssjefen og de tre assistentene hans som skal ansettes i løpet av våren neste år. Innen neste sommer mener Rognlien at den nye toppledelsen i Olympiatoppen vil være på plass på permanent basis. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.