RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan sende 18-åring til Planica

Foto: Anders Skjerdingstad (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
18-åringen Tom Hilde banket tre norske OL-deltakere på Lillehammer. Belønningen blir kanskje en tur til mammutbakken i Planica.

LILLEHAMMER (TV 2 Nettavisen): Bare spesielt interessert hadde hørt om Tom Hilde før fredagens renn på Lillehammer.

Etter rennet framstår 18-åringen fra Asker som det største framtidshåpet i norsk hoppsport på mange, mange år. Hilde ble til slutt nummer 19 i rennet, og la med det de norske OL-farerne Lars Bystøl, Sigurd Pettersen og Tommy Ingebrigtsen bak seg på resultatlista.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen er mektig imponert.

- Tom har hoppet godt i kontinentalcupen i det hele vinter, og vi har lenge vært klar over at han har et stort potensial. Men at han var kommet så langt i utviklinga allerede, kommer litt overraskende. Han har hoppet seks meget gode hopp her på Lillehammer disse dagene. Det er veldig lenge siden Norge har hatt en 18-åring på et så høyt nivå, sier Bråthen til TV 2 Nettavisen.

Moden for Planica
Nå bekrefter han at unge Hilde er en aktuell kandidat til verdenscupavslutningen i mammutbakken i Planica, der Bjørn Einar Romøren har verdensrekorden på 239 meter.

- Jeg mener hoppinga til Tom her på Lillehammer viser at han sannsynligvis er moden for en så stor oppgave. Men det blir det opp til Mika Kojonkoski og de andre trenerne å vurdere. Og så spørs det selvfølgelig om han har lyst, poengterer Bråthen.

Det siste trenger han ikke å bekymre seg for. Hilde er mer enn klar for oppgaven.

- Selvfølgelig har jeg lyst til å hoppe i Planica. Men jeg tenker ikke på det i det hele tatt. Det viktigste for meg nå blir å følge opp innsatsen i Holmenkollen søndag, sier Hilde.

Pers: 137 meter
Tidligere har han aldri satt utfor er skiflygingsbakke. Likevel frykter han ikke utfordringen.

- Persen er på 137 meter fra Oberhof. Jeg vil gjerne hoppe litt lenger. Og jeg er ikke redd for å hoppe skiflyging. Det handler om det samme, bare at bakkene er litt større, poengterer Hilde.

19. plassen på Lillehammer kom som stor overraskelse.

- Målet mitt var å kvalifisere meg for rennet. Det klarte jeg, og etterpå har det vært en kjempeopptur. Rett og slett dritbra, smiler Hilde.

Tenker ikke på VM
Framtidsvyene vil han ikke si så mye om.

- Jeg driver med dette fordi jeg synes det er utrolig gøy å hoppe på ski. VM i Sapporo neste år har jeg ikke tenkt på i det hele tatt. Men selvfølgelig har jeg lyst til å hoppe mer verdenscup, fastslår Tom Hilde.

Søndag ser du stortalentet på hjemmebane i Holmenkollen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere