Gå til sidens hovedinnhold

Kan sende 18-åring til v-cup

Junioren Therese Johaug banket flere landslagsløpere på Beitostølen, men trener Egil Kristiansen er ikke bekymret for nivået.

BEITOSTØLEN (Nettavisen): 18-åringen fra Tynset ble nummer fire i søndagens klassiske 10-kilometer, bare slått av Marit Bjørgen, Hilde Gjermundshaug Pedersen og Ella Gjømle.

Elitejenter som Kristin Mürer Stemland, Kristin Størmer Steira og Kine Beate Bjørnås måtte seg slått – Bjørnås med nesten 40 sekunder.

- Styrke
Landslagstrener Egil Kristiansen tror imidlertid det var Johaug som gikk godt, ikke landslagsløperne som gikk dårlig.

- Jeg ser det utelukkende som en styrke at det kommer opp unge løpere som utfordrer de etablerte, sier Kristiansen til Nettavisen.

Nå vil han vurdere om 18-åringen Johaug er moden for større oppgaver enn juniornorgescupen denne sesongen.

Matches forsiktig
- Når hun blir nummer fire i dette selskapet, så er det klart at Therese vil bli vurdert opp mot et verdenscuplag. Er du god nok, er du gammel nok. Men unge løpere må selvfølgelig matches forsiktig. Og det skal vi sørge for, lover Kristiansen.

Marit Bjørgen synes også det er morsomt med nye navn.

- Therese var kjempeimponerende i dag. Det er bra at det kommer opp nye løpere som kan pushe oss på landslaget, sier Bjørgen.

Therese Johaug er selvfølgelig strålende fornøyd, men verdenscup vil hun ikke snakke om.

- Det har jeg ikke tenkt på i det hele tatt. Målet er junior-VM, sier hun til Nettavisen.

Uttak mandag
Selv om ikke alle viste fryktinngytende form, er treneren stort sett godt fornøyd med landslagsjentenes innsatse under åpningshelga.

Unntaket er Kine Beate Bjørnås, som fortsatt henger litt etter. Søndag ble Meråker-jenta nummer ni, men hele ett minutt og 48 sekunder bak Marit Bjørgen.

- Jeg hadde håpet at Kine skulle gå litt fortere, medgir Egil Kristiansen.

Mandag offentliggjøres laget til neste helgs verdenscup i Gällivare.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler