*Nettavisen* Sport.

Kan skrive tennishistorie

Foto: AP/ Scanpix

Belgiske Kim Clijsters kan bli historisk i årets US Open i tennis.

11.09.09 15:11

Fredag møter hun hjemmefavoritten Serena Williams i semifinalen i Flushing Meadows. Seier der sender ikke bare 26-åringen til finale, men tennisyndlingen får også navnet sitt i tennisens historiebøker.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Clijsters, som tidligere i år børstet støv av tennisracketen etter to års fravær på grunn av barnefødsel, måtte nemlig ha wildcard for å få spille årets US Open. Det fikk hun – og nå kan den tidligere verdenseneren bli den første kvinnelige wildcard-spilleren i Grand Slam-historien som når finalen.

Den eneste spilleren som tidligere har nådd semifinale med samme utgangspunkt er kinesiske Zheng Jie. Det skjedde under fjorårets Wimbledon-turnering i London.

Historisk finale?
Samtidig kan lørdagens finale i US Open bli enda mer historisk – dersom den andre semifinalen får en uventet vinner. Der møter danske Caroline Wozniacki (19) useedede og jevngamle Yanina Wickmayer fra Belgia.

Skulle det ende med seier til sistnevnte, vil en Grand Slam-finale for første gang spilles mellom to på forhånd useedede spillere.

At én av finalistene er useedet, har derimot skjedd ti ganger tidligere. Og pussig nok står semifinalist Serena Williams bak en av de prestasjonene. I 2007 spilte hun – som useedet – finale mot Maria Sjarapova i Australian Open.

Kim Clijsters har vært involvert i det samme. I 2001 møtte hun useedede Jennifer Capriati i French Open.

Strategien klar
Spørsmålet er likevel om årets US Open-opplevelse tar slutt for den belgiske comebackjenta fredag. Serena Williams er skyhøy favoritt i semifinalen, men innrømmer at hun er imponert over 26-åringen, som fødte datteren Jada i februar i fjor.

– Det virker som om hun er raskere enn før. Jeg bør kanskje få en baby og komme tilbake med raskere spill jeg også, fleiper Williams.

Den amerikanske kraftspilleren innser at alt presset ligger på egne skuldrer.

– Hun har absolutt ingenting å tape. Kanskje er det i sånne situasjoner man spiller på sitt aller beste, sier Williams.

Clijsters har på sin side strategien klar.

– Jeg må spille aggressivt og prøve å dominere mange baller. Den som holder antall feil nede vil nok vinne, sier hun. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.