Gå til sidens hovedinnhold

Kan slippe fengsel...

... men den alternative straffen rammer Fredriksson like hardt.

Den svenske skiløperen Mathias Fredrikson ble sist høst dømt til 16 dagers fengsel av Nord-Gudbrandsdal tingrett etter å ha kjørt i 146 km/t i en 80-sone tidligere på året.

I romjula nådde dommen det svenske rettssystemet, som kan omgjøre straffen. Men alternativet er ikke nødvendigvis bedre for langrennsesset: bundet til en elektronisk fotlenke, uten mulighet til å konkurrere.

Kan ikke reduseres
- Jeg fikk et papir (fra Kriminalvården, svensk etat med ansvar for kriminalomsorg, journ.an.) for en uke siden, men der sto det bare om at de hadde mottatt saken fra Norge. Nå skal de ta en beslutning her i Sverige om hvordan det blir, sa Fredriksson ifølge svenske Aftonbladet i romjula.

Men selv om råkjøringen ikke hadde kvalifisert til fengselsstraff i Sverige, kan ikke fengselsstraffen reduseres til bare en bot. Men i svensk rettssystem blir fotlenker ansett som jevnstilt med fengselsstraff, og derfor kan Fredriksson sone straffen i sitt eget hjem.

Artikkelen fortsetter under bildet.

- Etter reglene som gjelder kan ikke straffen omformes til bøter, sier den svenske rettseksperten Henry Höög til Aftonbladet.

- Men i stedet for å sitte i celle kan han sitte hjemme.

Altså med fotlenke rundt beinet, på ekte Lucky Luke-vis.

- Vanskelig å stå på ski
Fredriksson selv er lettet over at alt tyder på at straffen kan sones med lenker rundt benet. Svensken la alle kortene på bordet med en gang han ble stoppet i kontrollen, og sa senere at han skammet seg over å ha kjørt over 60 km/t fortere enn tillatt.

- Jeg vet ikke hvor stor fotlenken er. Jeg håper at den ikke er som på brødrene Daltons tid, med en stor sort klump hengende etter, sier han ifølge den svenske avisen.

- Da blir det vanskelig å stå på ski.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken