*Nettavisen* Sport.

Kan Super-Mario hjelpe Pozzato?

Foto: Luk Beines (AFP/Scanpix)

Hentet til Katjusja mot Filippo Pozzatos vilje.

24.11.10 10:58

- Noen ser ut til å tro at jeg trenger Mario Cipollini i Katjusja for å hjelpe meg, at det skal manne meg opp og få meg til å vinne flere ritt. Jeg har ingenting imot Cipollini og det er ikke jeg som bestemmer hvem som jobber for laget, men jeg vet at det ikke vil gjøre at jeg vinner flere ritt.

- Og jeg tror Andrei Tchmil vet det også, la Filippo Pozzato til i sin nyeste blogg hos cyclingnews.com.

Så kom beskjeden om at Cipollini har signert en avtale med den russiske storsatsingen for å jobbe med lagets sprintere.

Kritisk til VM-taktikken
Cipollini og Pozzato har vært i tottene på hverandre en god stund. I forbindelse med VM i Australia hadde i hvert fall førstnevnte flere kritiske utspill i mediene.

Cipollini slaktet først uttaket av Marzio Bruseghin og mente Paolo Bettini gamblet da han ikke tok ut en rendyrket sprinter som Daniele Benatti.

Les også: - Dette kan bli vår Fabio Cannavaro

Pozzato ble til slutt nummer nummer fire i rittet, og igjen var Cipollini kritisk til de italienske disposisjonene underveis:

- Jeg ville ikke gjort rittet såpass hardt underveis, fordi løypa ikke tillot det og fordi Pozzato var vår lagkaptein. Hvilke tøffe ritt har «Pippo» vunnet de siste fire årene? Og jeg leste at han fikk kramper mot slutten, så hvem kjørte egentlig Bruseghin for på den siste runden?

- Dette er ikke ment som personlig kritikk mot Pozzato, men jeg gjentar: La oss se på hva han har vunnet de siste fire årene, ble Cipollini sitert på.

- Blir dårlig av Pozzato
Og nå mener altså Katjusja-sjefen at det er en god idé at de to kamphanene samarbeider:

- Pozzato har så mye talent, men han mangler noe. Du kan godt kalle det «grinta» (overbevisning). Det gjør meg dårlig å se hvilke sjanser han har sløst bort.

- Pippo trenger en rytter som meg selv eller Johan Museeuw på laget: En som kan dra ham i ørene. Vi vurderer derfor å ansette Mario Cipollini som mentor eller rådgiver for å gi Pozzato bedre støtte, uttalte Tchmil i slutten av oktober.

Var det ment som en spøk? Nei, åpenbart ikke.

Cyclingnews.com skriver onsdag at samarbeidet er en realitet, på tross av Pozzatos innstendige oppfordring.

- Organisasjonen vår er bedre og bedre strukturert. Rutinen til en tidligere verdensmester kan ikke være noe annet enn verdifullt for oss. Alle kjente til egenskapene hans som sprinter, da han selv var aktiv. Derfor vil dette gi oss noe helst spesielt. Cipollini vil være en slags mentor for alle de unge, talentfulle rytterne i vårt globale sykkelprosjekt, uttaler Tchmil i en pressemelding.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag