Gå til sidens hovedinnhold

Kan tangere Schumacher

Formel 1-sesongen startet høyst middelmådig for Fernando Alonso, men søndag kan han tangere selveste Michael Schumacher.

Oslo (ANB): Dermed skulle spanjolen ha ekstra motivasjon for å levere solide varer under årets andre VM-runde i Malaysia. Og Alonso har hatt for vane å kjøre sterkt på Sepang-banen. Så langt står han bokført med to seirer, én andreplass og én tredjeplass. Den statistikken er det kun Michael Schumacher som matcher.

Den tyske legenden vant tre ganger i Malaysia i løpet av sin mildt sagt innholdsrike karriere. Videre sto han én gang både på nest øverste og nederste trinn på seierspallen.

Ørebetennelse
Dermed er det kun én seier som skiller Malaysia-statistikken til Alonso og Schumacher. Søndag kan førstnevnte gjøre noe med akkurat det.

Spørsmålet er om Alonso får mer fart på bilen enn han gjorde under sesongåpningen i Australia. Der ble det til slutt femteplass for verdensmesteren fra 2005 og 2006. Det var han neppe helt fornøyd med.

Oppladningen til helgens kjøring i Malaysia har heller ikke vært helt perfekt. Fredag måtte 27-åringen droppe deler av treningen fordi han har pådratt seg ørebetennelse. Han ble henholdsvis nummer 16 og 15 i de to treningsomgangene.

– Vi kjørte ikke så mange runder i dag fordi jeg ikke føler meg hundre prosent bra, sa Alonso ifølge nyhetsbyrået Reuters.

– Forhåpentligvis blir jeg bedre i løpet av kvelden og kan gi maks I kvalifiseringen lørdag. Den blir en av de viktigste delene av helgens kjøring, tilføyde han.

Räikkönen best
En annen av søndagens utfordrere kan også ta sin tredje seier i Malaysia Grand Prix. Kimi Räikkönen kan også tangere Schumachers antall seirer, men har ikke like mange besøk på pallen som den tyske legenden og Alonso.

Finnen var best av alle i den andre treningsomgangen etter å ha fått orden på tekniske problemer som oppsto tidligere på dagen. Nærmest seg i treningsomgang nummer to hadde han Ferrari-kompis Felipe Massa.

Den første treningsomgangen var det Williams som stjal showet. Nico Rosberg var raskest foran lagkamerat Kazuki Nakajima. Deretter fulgte Jenson Button – vinneren i årets første VM-runde i Australia.

Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken