RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Afp/Scanpix

Kan Tiger slå tilbake?

Sist oppdatert:
36-åringen er favoritt i US Open, men har ikke vunnet en stor turnering på fire år.

Sist gang Tiger Woods vant en stor turnering, er ganske nøyaktig fire år siden da 36-åringen gikk helt til topps i US Open til tross for at han slet med en skade i beinet.

Skaden holdt ham på sidelinjen i åtte måneder etter turneringen og siden har det ikke gått Tigers vei, verken på banen eller på privaten. 11 majors har han deltatt i uten å vinne.

Ikke samme psyke?
Spørsmålet har lenge vært når han vil komme tilbake og vinne igjen. Etter hvert som nedturene ballet på seg, ble spørsmålet om han kom til å vinne igjen.

Fram til Tigers verden ble snudd på hodet etter en bilkrasj i 2009, ble han hyllet som en av de idrettsutøverne med sterkest psyke. Han var et strategisk geni og satte aldri seg selv i en vanskelig posisjon.

De som har fulgt Tiger gjennom hele karrieren, mener at mentaliteten ikke har vært den samme etter at han kom tilbake. Det er spesielt på puttingen han har sviktet mer en tidligere. Puttene han tidligere tilsynelatende kunne slå i blinde, ble plutselig til to slag.

Før årets US Open starter torsdag, er Tiger nok en gang favoritt hos bookmakerne etter to PGA Tour-seiere de siste tre månedene.

- Har god tid
Til stadighet blir golffenomentet konfrontert med at han har vunnet fire mesterskap færre enn Jack Nicklaus, som har 18. Tiger hevder imidlertid at han har god tid.

- Jack gjorde det da han var 46, ikke sant? Så jeg har ti år på meg. Tom Watson gjorde det også bra som 59-åring. Vi kan spille lenge, og det er det som er bra med å holde seg i form, løfte vekter og trene fysisk - man kan forlenge karrieren, sa Woods på en pressekonferanse i San Fransisco tirsdag ifølge Washington Post.

Nå sikter Tiger seg inn på sin 15. triumf når han åpner i gruppe med Bubba Watson og Phil Mickelson torsdag.

- Se hvor mange som spiller til de er over 50. Karene spiller mye lengre enn de gjorde tidligere. De fleste pleide å gi seg i 40-årene, men folk som Viljay Singh vant nesten 30 turneringer bare i 40-årene.

Så spørs det om Tiger kan komme et steg nærmere Jack Nicklaus' rekord og ende fire års tørke fra seiere i store mesterskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere