RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan tjene én mill. i 3. divisjon

Tidligere assistenttrener i Viking, Kjell Inge Bråtveit, trener nå Randaberg. Her sammen med tidligere Viking-trener Poul Erik Andreasen.
Tidligere assistenttrener i Viking, Kjell Inge Bråtveit, trener nå Randaberg. Her sammen med tidligere Viking-trener Poul Erik Andreasen. (SCANPIX)
Kjell Inge Bråtveit kan tjene nærmere én million kroner i 3. divisjonsklubben Randaberg.

Randaberg, med Acta-gründer og multimillionær Fred Ingebrigtsen i ryggen, satser stort på opprykk til 2. divisjon denne sesongen. Klubbens langsiktige mål er Adeccoligaen innen 2010.

Talenter som Magnar Nordtun og Mohammed Akar er hentet fra Viking, og Sindre Erstad (tidligere Sogndal) er kjøpt fra den lokale rivalen Stavanger IF. Dessuten er angriperen Petar Rnkovic hentet fra Strømsgodset.

Etter det Nettavisen kjenner til, vil både Sindre Erstad og Petar Rnkovic motta mellom 35.000 og 40.000 månedlige kroner i lønn for å spille i klubben.

Solid lønn
Men det er ikke bare spillerne som tjener rått i Randaberg. Kjell Inge Bråtveit ble ansatt som trener i fjor høst, og vil, etter det Nettavisen erfarer, få en årslønn på 950.000 kroner. Denne lønnen inkluderer en bonus for et eventuelt opprykk til 2. divisjon.

- Han har en lønn som står i stil med at han har en fulltidsjobb her som trener. Men jeg har som prinsipp å aldri kommentere de tallene som kommer frem i media. Jeg begynner imidlertid å lure på hvor de blir hentet fra, både når det gjelder spillerlønningene og trenerne, forteller styreleder i Randaberg fotball, Stein Revang, til Nettavisen.

Han bekrefter imidlertid at det totale lønnsbudsjettet er høyere enn noensinne.

- Men i utgangspunktet betaler vi først og fremst spillerne lønn for å kompensere for tapt arbeidsfortjeneste. De trener jo ofte på formiddagen, og må kjøpes fri fra jobb. Derfor får de betaling i tråd med det som markedet sier. Men vårt totalte lønnsbudsjett er på fem millioner kroner, og dette skal også inkludere trenerens lønn, forteller Revang.

- Ligger bra an
Bråtveits kone Linda Worre Bråtveit, som har trent herrelaget til Skjoldar, har også fått trenerjobb i klubben.

Kjell Inge Bråtveit har blant annet en fortid som trener i Haugesund og som assistenttrener i Viking på slutten av 1990-tallet.

- Jeg føler vi ligger bra an i forhold til målsetningen om Adecco-ligaspill i 2010. Vi har hentet flere gode spillere, fått på plass en god trener og har pengene, sier Revang.

Randaberg satser samtidig også stort på anleggsfronten. Klubben er i ferd med å bygge et av de største fotballanleggene i landet.

Bruker 100 mill.
Klubben skal bygge Rogalands første fotballhall i fulle mål, og i tillegg til den nye innendørshallen i kommunen håper de å få plassert ti fotballbaner i det samme området.

Sju eller åtte av de nye fotballbanene vil få naturgress, mens et par baner vil bli belagt med kunstgress. Det nye fotballanlegget vil totalt få en prislapp i størrelsesorden 100 millioner kroner.

- Planen er at fotballhallen skal stå klar innen 2008. Det meste er klart. Det er allerede etablert et interkommunalt samarbeid mellom Sandnes, Stavanger og Randaberg, og vi har diskutert selskapsformen og driften av hallen og den slags. Målet er at byggingen av fotballhallen kan starte så snart som mulig, sier Revang.

Kapasitet på 8.000 tilskuere
Fotballhallen vil koste 65 millioner, mens resten av utendørsanlegget vil koste 30 millioner. Hovedbanen vil få overbygget tribuneplass med en kapasitet på 8.000 tilskuere.

- Byggingen av anlegget rundt fotballhallen vil nok komme i gang litt senere. Vi kan ikke gjøre alt helt samtidig. Med den nye tribunen med sitteplasser på alle fire sidene får den nye hovedbanen en kapasitet på cirka 8.000 tilskuere. Håpet er at den skal stå klar i 2010, når Randaberg forhåpentligvis spiller i Adeccoligaen, sier Revang.

Randabergs rike onkel Fred Ingebrigtsen tar seg av store deler av regningen når det nye fotballanlegget skal betales.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere