Gå til sidens hovedinnhold

Kan vi håpe på et norsk mirakel?

Kvartfinalene i ishockey-VM er det store høydepunktet på Langoddsen torsdag. Sjekk vårt oddstips.

Til tross for nasjonaldag i Norge, er det nok å bryne på seg på torsdagens langoddsprogram . Norsk Tipping tilbyr tredve spilleobjekter i dag, og de fire kvartfinalene i ishockey-VM er naturligvis det sportslige høydepunktet. Men det spilles også fotball i Sverige, der det er fire kamper i Allsvenskan og to kamper i Superettan. I tillegg er det spennende playoffretur mellom Torquay og Cheltenham, samt fotball fra Østerrike og Nederland. I Danmark spilles det cupfinale mellom FC København og AC Horsens og natt til fredag er det spennende semifinaler i sluttspillet i NHL.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
Russland - Norge (0-2)

Norsk Tipping tilbyr heldigvis flere spill på kvartfinalene. Svenske medier holder Russland og Sverige som de største favorittene til å vinne mesterskapet i øyeblikket. Russland gikk feilfritt gjennom gruppespillet og vant samtlige kamper med to mål eller mer. Det norske laget måtte gi tapt for Russland, Sverige og Tsjekkia (etter forlengning) i gruppespillet, men tok så fire overbevisende seire. Russland forsterkes med både Semin og Ovetjkin til kvartfinalene og stiller et fryktinngytende lag. Norge får tilbake den nybakte pappaen Marius Holtet. Norge har alt å vinne og intet å tape. Oddsen for at Norge taper med mindre enn to mål, spiller uavgjort etter ordinær tid eller går hen og vinner kampen er 2,90. På nasjonaldagen må det være lov å være litt patriotisk, og vi må legge noen kroner på dette langskuddet.

FC København - AC Horsens
Dansk cupfinale som spilles på FC Københavns hjemmebane. Kanskje ikke så rart da at FC København er klare favoritter i denne cupfinalen. Men det gjenstår to serierunder i serien, og der leder laget med ett poeng til FC Nordsjælland som måtte nøye seg med 0-0 hjemme mot Odense tirsdag. Allerede søndag skal FC København ut i en meget vanskelig bortekamp mot Midtjylland, og seriegull (og billett til Champions League) er garantert viktigere enn cupgull. I serien er kun det blitt to poeng på de tre siste kampene, så formen er tvilsom. AC Horsens har alt å vinne i kveld og i en cupfinale kan som kjent det meste skje. Oddsen for Horsens-seier er 3,95, og slik vi ser denne kampen den eneste måten å angripe denne cupfinalen på.

Dagens avslag
Mjällby - IFK Göteborg
2,60 2,80 2,30 er oddsene for de tre utfallene i denne kampen fra Allsvenskan. Det ser veldig riktig ut. Hjemmelaget er i brukbart slag, mens ambisiøse IFK enda ikke har fått opp farten. Disse lagene spiller i fred.

FC Salzburg - FC Admira
Hjemmelaget er allerede seriemester i Østerrike, mens bortelaget som ligger på tredjeplass har Europa League-plassen inne i øyeblikket. 10-6-1 er tallene hjemme for Salzburg, mens Admira står med 5-5-7. Hjemmelaget er altså ferdigspilt, men knallsterke på hjemmebane. Bortelaget må trolig ha poeng. Her kan man argumentere for alle utfall. Vi svinger godt unna.

Dagens spill
To kamper fra kvartfinalene blir vår utvalgte dobbel i dag.
USA - Finland
Spilles i Helsingfors, det gjorde også gruppespillmøtet mellom disse to lagene som endte med 5-0 seier til USA. Av de lagene som skulle "være med i kampen om gullet" er det ingen tvil om at vertsnasjonen Finland har skuffet mest. Den regjerende verdensmesteren har mange av de samme spillerne med denne gang, men har ikke imponert i en eneste kamp hittil.

USA derimot har overrasket de fleste. I klassisk amerikansk stil, er toppnivået blant de aller beste, mens bunnivået er blant de laveste. Praktfull forestilling mot Finland som vi nevnte i innledningen (seier 5-0), men også en pinlig forestilling mot Kazakhstan (overtidsseier 3-2).

Mange mener at det er når kvartfinalen starter, at ishockey-VM egentlig begynner og det må i tilfelle være Finlands håp. Man kan argumentere med at det er fordel med hjemmebane, men i flere av kampene Finland har spilt har de blitt buet av banen. USA har selvtilliten i orden etter brakseieren i gruppespillet, har imponert kraftig i flere av kampene og vi synes USA skal være klar favoritt her. Bookmakerne er ikke enige, og setter lagene helt likt. 2,20 på at USA tar seg til semifinale på bekostning av vertsnasjonen spilles. Kampen kan spilles som singel, men vi spiller USA i kombinasjon med Sverige.

Sverige - Tsjekkia
Lagene møttes også i gruppespillet. Da endte kampen med 4-1 seier til Sverige etter total dominans i samfulle tre perioder. Forventningene til det svenske laget er skyhøye hjemme i Sverige og siden gruppespillet er laget forsterket med verdensstjernen Nicklas Bäckström og mange mener at Sverige aldri har hatt et bedre landslag.

Det samme kan neppe sies om Tsjekkia og laget var heldige som slo Norge i gruppespillet (etter forlengning). 8-1 seieren over et demoralisert Tyskland i den siste gruppespillkampen legger vi mindre vekt på.

Sverige stiller med fire gode rekker, der spesielt førsterekken med Henrik Zetterberg, Loui Eriksson og Johan Franzen har vært glitrende. Noen eksperter er litt skeptiske til Sveriges målvakter som kanskje ikke har imponert hittil. AIK-målvakten Viktor Fasth står i kveld. Jonathan Eriksson og Johan Larsson har begge vært ute med skader, men begge er erklært kampklare igjen i kveld og dermed kan Sverige stille med sine aller beste.

Uansett hvordan vi snur og vender på dette, dette skal Sverige vinne og 1,55 for hjemmeseier i Globen er helt grei betaling.

Vi får dermed en dobbel med seier til USA og Sverige og totaloddsen på denne er 3,41. Innsats som vanlig kr 100.

Spilleforslag torsdag 17. mai (spillestopp kl 17.25):
Kamp 108 USA - Finland 2,20 3,75 2,20
Kamp 112 Sverige - Tsjekkia 1,55 4,20 3,40
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill