*Nettavisen* Sport.

Kan vinne fem løp igjen

Foto: Hesteguiden.com

Meget velkjørende Svein Ove Wassberg har en bråte med seiersmuligheter i Bergen torsdag. Sjekk våre travtips.

20.01.11 20:22

Bergen travpark er alene om å kjøre travløp torsdag og det er fine løp på Travparken denne torsdagen. Men det er få vinnerkandidater i flere av løpene og det kan være fare for lav utbetaling. Svein Ove Wassberg vant flest løp på Bergen travpark i 2010, og med fem seire sist løpsdag blir ikke Svein Ove lett å hanskes med dette året heller. I år jager Svein Ove 100 årsseire totalt (kjører også på Forus) og innledningen gjør at bergenseren er i rute for årets mål.

Torsdag kjører Svein Ove i sju løp i V5-spillet (det er som vanlig både V5A og V5B) og bortsett fra Xanadu (først og fremst trippelaktuell) i V5-1 og Cumulus (vant sist, litt tøffere nå), mener vi Svein Ove har fem solide seierssjanser torsdag.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Bergen

Svein Ove Wassberg får vår fulle tillit bak den formtoppede hoppa fra Hyllestad i Sogn og Fjordane, 3 Cosmo Marie i V5-5A/V5-2B. Hoppa har faktisk kun gått et sprintløp i sin karriere (16 starter). Det sprintløpet vant Soir des Tibur-hoppa lett. Motstanden torsdag er høyst overkommelig og uten galoppinnslag skal det være en solid vinnersjanse. Cosmo Marie gjorde kanskje sitt beste løp i karrieren sist og gjorde en smått fenomenal opphenting til annen etter grov galopp på startsiden. Fra tredjesporet bak startbilen kan Svein Ove Wassberg skaffe hoppa en flott posisjon direkte.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 3 B: 10-7-2 C: 4-9-11-6-12-5-8

Klikk her for å se våre V5B-tips til Bergen

V5-1A:
2 You Do Kievitshof blir en av dagens aller største favoritter og selvsagt kan Wassberg-traveren vinne. Men vi minner om at vallaken ble tatt ned av 6 Pay Streamline (spurtet lett forbi) så sent som 6. desember. Toss Out-sønnen har deretter tatt to enkle tetseire, og var tapper fra dødens på Forus sist. Matches veldig tøft av sin trener og en reaksjon kan komme når som helst.

6 Pay Streamline slo altså nevnte You Do Kievitshof i samløp for en drøy måned siden. Samnanger-hesten var svak i løpet etterpå, men leverte en knallsterk avslutning via sporene sist (måtte kun strekke våpen for meget formtoppede Nu Steensgård da). Slett ikke sjanseløs torsdag. Det er heller ikke 3 Quillity's Desperado som ble helt bortkjørt av Lars Tore Hauge nest sist (satt og sov innvendig og luken kom altfor sent). Stanley Kosmos-sønnen var uforklarlig svak sist, men gjorde som kjent en rekke toppløp i fjor.

Vi betaler også for 5 Cunningham, selv om kusken i sedvanlig stil er pessimistisk. Cunningham gjorde få, men gode løp i fjor (kun sju starter), og trenes og matches av en svært fornuftig eier fra Lysekloster sør for Bergen.
Rangering V5-1A: A: 2 B: 6-3-5 C: 9-4-7-8-1

V5-2A:
3 Shocking Devil er blitt strøket og det endrer betingelsene i dette løpet. 6 Just A Diamond hadde tre svake løp bak seg, før han overrasket med enkel spurtseier sist etter et perfekt kjørt smygløp av Herman Tvedt. Just A Diamond er kvikk på startsiden og det er gode sjanser for tet her. Vi er litt usikre på om tet er den beste posisjonen for Just A Diamond over full vei, men fin vinnersjanse skal det uansett være.

1 Volnay skuffet fælt i debuten for Tor Ivar Hagen, og står 20 meter bedre til i kveld. I tillegg setter velkjørende Lars Tore Hauge seg opp i vognen. Volnay må ha en flott vinnersjanse herfra. 2 McClaren står også fint til igjen torsdag, men hesten har underprestert i sine siste starter og vi er noe usikre på formen der i gården. 5 Girandola Aas var forbedret sist og kan være verd en gardering.
Rangering V5-2A: A: 6 B: 1-2 C: 5-8-7 D: 4

Annonse: Rolf Lerum har truffet svært godt på Bergen travpark - i kveld byr han på nye toppobjekter

V5-3A:
Maks fem hester kan vinne dette sprintløpet der ni hester stiller på startstreken på en rask sprint. Ingen nekter 3 Buck Brodde teten. Miniutgaven av Atle Hamres verdensstjerne Rite One Line er voldsom på startsiden og som Rite One Line klart best med ryggløp.

Men hesten blir likevel stadig prøvd i tet, og dermed ikke lett å lese for spillerne. Det blir spennende å se hva trener og kusk Åsbjørn Tengsareid velger å gjøre torsdag. Uansett vår favoritt. Slipper Åsbjørn, er det bra sjanse for at det er 2 Shining Lantern som sitter i front ut av den første svingen. Tre måneders pause for Smok'n Lantern-sønnen nå og fjorårssesongen var meget bra. Går fra start, går alle distanser og går til mål, det er innbringende egenskaper.

4 Cumulus tetvant et realt lureløp sist og kommer ikke foran nå. Da blir det mer sjanseartet, men formen er uforandret fin på rogalendingen. 9 Smooth Moves var svært forbedret på Forus sist, etter svært billig reise underveis. Er variabel, og må ha det veldig servert. 5 Manstrong har skuffet litt i noen løp nå, men kan sitte der dersom det skulle bli knallhard kjøring i front.
Rangering V5-3A: A: 3 B: 2-4-9-5 D: 8-7-6-1

Klikk her for levere Sportspills eksperttips til Bergen

V5-4A/V5-1B:
Best på kapasitet og best på fart er uten tvil Rolf Tvedts nyervervelse, 5 Stingers. Men vi er ikke like sikre på om det hjelper å bytte ut Per Ludvig Nilsen med Rolf Tvedt på en så galopplysten herremann, Uansett har Stingers toppform i bagasjen og solid vinnersjanse dersom han fungerer.

Topp vinnersjanse skal også 6 Konge Blesen ha. Vant sist han gjestet Bergen, mot gode hester. Og feilfritt er Konge Blesen garantert på målfotoet. Normalt skulle 4 Haukeli Nora duge i dette laget, men formen er litt rusten på Vosse-hopa for tiden. Har nå fått et par ukers pause og har mer enn nok fart til å ta denne gjengen. Det har også 9 Kandidaten, men også der i gården er det grunn til å stille spørsmålstegn ved formen. 3 Rapp Hege holder topporm og 8 Mørtvedt Ravn er en vinnerhest.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 5 B: 6-4-9-3-8 C: 11-1-7-10 D: 2

V5-3B:
Det er nesten utenkelig å se andre vinnere enn 6 Bjørøy Tulla og 3 Ness Tjo Oda i dette løpet. 5 Taletta er for all del i bra slag, men kapasitetsmessig har hun fortsatt et stykke igjen til disse to.

6 Bjørøy Tulla var helt utafor da hun gjestet Bergen sist (30/12). Men svært dyktige Leiv Ivar Brenna fra Torpo tar nok ikke den lange turen fra Hallingdalen uten at hoppa er tilbake i slag. Normalt skal hun vinne et slikt løp greit. 3 Ness Tjo Oda fightet strålende både nest sist og sist til seier. Her klemmer nok kusk Ove Wassberg til fra start for å komme seg tidlig foran og derfra er det gode muligheter for at Moe Odin-hoppa tar årets første seier (tok elleve i fjor).

5 Talletta møter normalt to som blir for gode, men formen er på topp og på det største forslaget betaler vi. Flere vinnerkandidater finnes ikke i dette feltet som betaler ut råflotte 20 000 kroner til vinneren.
Rangering V5-3B: A: 6 B: 3-5 C: 4-1-2

V5-4B:
Litt flere vinnerkandidater i dette løpet som holder svak klasse (og da er det grunn til å være på vakt). Og i mangel av noe bedre, hva er da bedre enn å spille Svein Ove Wassberg igjen. Vi førstetippet 5 Trø Stilig sist (med rette) og vi førstetipper igjen. Nå er ikke Trø Stilig den tøffeste gutten i klassen, men han er travsikker og utstyrt med den beste kusken. Det er gode forutsetninger.

7 Iben H. var endelig tibake som en vinner igjen sist etter en periode med litt vekslende prestasjoner. Risikerer å måtte gå den tunge veien, men er tøff nok til å klare det. 1 Spiklinja burde holdt unna for Trø Stilig sist, men er tråkk og lunefull. Kanskje bedre med ryggløp, men spørs om kusken vil det?.

4 Finalen skrellet fryktelig fjerde sist, har mest gått på det jevne etterpå. Fine betingelser i kveld og viste litt bedring sist. 8 Løngspretten har fortsatt kapasitet til å vinne et slikt løp, men slår på ulykksalige galopper stort sett hver gang.
Rangering V5-4B: A: 5 B: 7-1-4-8 C: 12-9-2-3-11-10-6

V5-5B:
3 Nighttrain Shadow og "vår mann" Svein Ove Wassberg gjorde et råsterkt løp sist etter grovt terrengtap på startsiden. Er i flott utvikling og kan få sin etterlengtede seier her. Gjorde trolig sitt beste løp i Bergen sist og får garantert et fint løp her. 5 Earlina spurtet flott i et ungdomsløp sist og står fint til i kveld.

7 Famous Tile vant i svært billige omgivelser sist og kan sitte i tet. Passes derfra. Fra tillegg jakter vår banker fra sist torsdag, 10 Fidilo (burde holdt unna fra tet sist, men er muligens bedre bakfra) og 12 Nicoline Fønix (må ha det veldig servert). 4 Moonchaser ble passivt kjørt sist, men holder form og skal ikke utelukkes i dette åpne løpet.
Rangering V5-5B: A: 3 B: 5-7-10-12-4 C: 11-12-8-1-15-2-14

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag