Gå til sidens hovedinnhold

- Kan vinne Flandern eller Roubaix

GreenEDGE-sjefen hausser opp sin siste signering.

Sebastian Langeveld er navnet. Nok et produkt fra talentfabrikken Rabobank.

Neste sesong sykler han for australske GreenEDGE. Langeveld presenterte seg selv for sykkelverdenen da han vant Omloop Het Nieuwsblad denne sesongen.

I tillegg har han seirer fra Ster Elektrotoer (2007) og GP Pino Cerami (2006).

Ting tyder på at vi får høre langt mer om denne rytteren i fremtiden. Shayne Bannan går langt i antyde at en seier i en av de aller gjeveste brosteinsklassikerne er «rett rundt hjørnet».

- Dersom du ser på listen over unge ryttere som er potensielle vinnere av Flandern rundt eller Paris-Roubaix, er Sebastians navn helt i toppsjiktet, mener Bannan.

Han forventer at 26-åringen blir en dominant del av det nystartede lagets klassikersatsing foran neste sesong.

- Vi ønsker å bygge et sterkt lag foran vårklassikerne, fordi det er dramatiske ritt som er selve livsnerven innenfor sykkelsportens lange tradisjoner. Vi tror at Sebastian vil oppnå suksess i disse rittene dersom vi har tid og den riktige støtten.

Langeveld takker på sin side Rabobank som har utviklet ham til den rytteren han er i dag, og legger ikke skjul på at han er spent på sin nye hverdag på et australsk lag.

- Jeg er klar for det neste steget. Jeg er klar for større lederansvar, og GreenEDGE gir meg den muligheten, forteller han.

GreenEDGE har offentliggjort følgende ryttere foran 2012-sesongen:

Jack Bobridge, Cameron Meyer, Travis Meyer, Stuart O’Grady, Daniel Teklehaimanot, Pieter Weening og Sebastian Langeveld.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken