*Nettavisen* Sport.

Kan vinne gruppen

Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix

Kathrine Maaseide og Janne Kongshaug imponerer.

29.06.09 19:06

Det norske sandvolleyballparet Kathrine Maaseide og Janne Kongshavn sto foran en tøff oppgave da de barket sammen med Galina Osjejko og Svetlana Baburina fra Ukraina i Stavanger-VM mandag. De norske jentene måtte virkelig slite for seieren, og spillet svingte fra topp til bunn i løpet av oppgjøret.

I det første settet lå de norske jentene bak på stillingen 9-13, men hentet seg fint igjen, og på 20–20 sto kampen og vippet. Det gikk i norsk favør, og med sifrene 22-20.

Kan vinne gruppen
Ukrainerne vant annensettet med 21-15, og dermed skulle alt avgjøres i siste sett. De norske jentene havnet igjen under, men viste flott moral og sikret seieren med 18–16.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nå skiller bare en seier de norske jentene fra gruppeseier, og de er allerede klare for 16-delsfinale. I siste gruppekamp møter de det østerrikske paret Doris og Stefanie Schwaiger.

Elendig førstesett
I herreturneringen var ikke Bjørn Maaseide og Iver Horrem akkurat favoritter foran møtet med den amerikanske duoen Nick Lucena og Brad Keenan, og i løpet av første sett skjønte man fort hvorfor.

Gutta fra USA var best i alt, og det norske paret ble regelrett ydmyket på hjemmebane i Stavanger. Settet gikk unna i en fei, og endte med 21–10 til Lucena/Keenan.

Maaseide og Herrem var i perioder svært uenig med en rekke dommeravgjørelser, men alt sett under ett, så hadde de ingen grunn til å være misfornøyd med resultatet. Motstanderen var rett og slett flere hakk bedre.

I annensettet løftet det norske paret seg betydelig. De tok ledelsen fra start, ble etter hvert hentet inn, men holdt likevel godt følge. Det ble en svært spennende avslutning på settet, der amerikaneren til slutt vant med 21–19.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.