RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kanari-ledere tatt av politiet

Foto: Kyrre Lien/SCANPIX
Sist oppdatert:
Og nå har Lillestrøm-styret bestemt seg for å utestenge fans.

Totalt ble sju personer tatt hånd om av politiet før og under kampen mellom Stabæk og Lillestrøm. Seks av dem var Lillestrøm-fans. To av de som havnet i trøbbel, var dessuten profilerte ledere i Lillestrøms supportergruppe, Kanari-fansen.

Lillestrøm beklager det inntrufne.

Les også: Spyttet på sine egne

Ekstraordinært møte mandag
- Selvfølgelig er det uheldig. Vi har alltid hatt et tett og godt samarbeid med Kanari-fansen og ledelsen der. Nå er det ekstremt viktig at de som er ledere og profilerte frontfigurer også går foran på en måte som vi ønsker, sier LSKs styreleder, Per Mathisen, til Nettavisen.

Kanari-fansen har allerede innkalt til et ekstraordinært styremøte mandag kveld.

- Det er svært uheldig at dette har skjedd, og disse vil heller ikke bli tatt på med silkehansker, sier Frode Johansen, sikkerhetsansvarlig for Kanari-fansen, til Nettavisen.

- Styret i Kanari-fansen har derfor innkalt til et hastemøte mandag kveld. Da vil vi gå gjennom alt, fra A til Å. Vi kan ikke være bekjent av det som har skjedd. Det har blitt en ukultur i forhold til hvordan vi vil ha det. I møtet vil vi se på hver enkelt sak. Vi har spilleregler som skal følges, og de gjelder for alle, legger han til.

- Må være ryddige
Samtidig har Lillestrøm bestemt at supportere skal utestenges etter bråket. Det ble klart etter et styremøte mandag ettermiddag. Nå skal styret, sammen med Kanari-fansen, finne ut hvem, hvor mange og for hvor lenge disse personene skal utestenges.

- Men vi vil være ryddige på dette. Vi vil skåne så mange uskyldige som mulig, men ja, vi i LSK-styret er i alle fall enige om å gå til det skritt å utestenge folk. Vi kan ikke være bekjent av det som har skjedd, sier Mathisen videre.

De sju personene som ble tatt fikk hver om lag 8.000 kroner i bøter for hendelsene. Noen har vedtatt boten. Andre har ikke gjort det. Det betyr at det blir et rettslig etterspill.

(Se et sammendrag av Stabæk-LSK i videovinduet under)

227363

En av de pågrepne var ikke en LSK-supporter. På puben James i Sandvika hevdet han å være Vålerenga-supporter, klarte å hisse på seg LSK-fansen og måtte hentes ut da det var lynsjestemning blant de andre på utestedet.

- Kom bare for å ødelegge
De seks andre var Lillestrøm-fans. Noen av dem skal ha skutt fyrverki og bluss, samt kastet ølglass inne på utestedet. Stemningen ble etter hvert så hatsk at politiet ikke turte å gå inn på utestedet for å gjøre pågripelser.

I stedet ble tre av bråkmakerne pågrepet på Bekkestua litt senere. Da ble de tatt for ordensforstyrrelse og tissing på offentlig sted. Inne på Nadderud ble så én person tatt for å ha brukt bluss, mens to LSK-fans ble tatt etter at de begynte å slåss med hverandre.

- Alle ble dimmitert i løpet av søndagskvelden, sier leder for operativ enhet, politioverbetjent Torgeir Lindstad, til Nettavisen.

Han legger til at søndagens hendelser var det verste han har sett i Bærum i forbindelse med en fotballkamp på en god stund.

- Vi hadde et par episoder i 2007, en av dem også mot Lillestrøm, men dette var verre. Det er veldig sjelden at vi ser folk som bare kommer for å ødelegge. Det gjorde folk her, sier Lindstad videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere