Kanarifuglene fløy høyt

Foto: AP Photo/PA/Scanpix

Norwich tok en sårt tiltrengt seier mot Bolton, etter en imponerende snuoperasjon.

11.12.04 21:44

NORWICH - BOLTON 3-2:

Nyopprykkede Norwich har slitt i hele høst. Tross mange gode innsatser, har det blitt tynt med poeng.

Med bare én seier på 16 forsøk i høst, kunne nok flere av de gul-grønne supporterne heller ønsket seg en ferietur til Kanariøyene enn å sitte på vinterkalde tribuner i England.

Men Nigel Worthingtons gutter viste mot Bolton at de ikke har gitt opp å tilvenne seg nivået i Premier League.

Riktignok tok det tid før hjemmefansen fikk noe å juble for. Bolton, som har hatt en sterk høst, tok tak i matchen fra start av.

Tøff start
Etter 19 minutters spill fikk Jay-Jay Okocha sjansen fra 11-meteren etter at Gary Doherty hadde handset i feltet. Nigerianeren gjorde ingen feil, og førte bortelaget opp i ledelsen.

Men Norwich svart umiddelbart. Det Arsenal-innlånte stortalentet David Bentley la inn fra høyre, og svenske Matthias Svensson lurte seg inn bak Fernando Hierro. Hodestøtet var perfekt, og utligningen et faktum.

Men du tirrer ikke opp en levende legende ustraffet. Hierro ville har revansj for sitt svake forsvarsspill, og fikk den allerede fire minutter senere. Corneren fra Giannakopoulos ble headet inn i nærmeste hjørne av den spanske veteranen.

Ga seg ikke
En skulle kanskje tro at den nye nedturen skulle være nok til å knekke Norwich. Men den gang ei. De tapre kanarifugler nektet å gi seg, og kom tilbake i andre omgang.

Bentley ble felt av en annen av Boltons store veteraner, Gary Speed. Dommer Barry Knight pekte nok en gang på straffemerket.

Toppscorer Darren Huckerby gjorde som Okocha, han satte ballen sikkert i nota nede til høyre.

Og målet tente hjemmelaget, som ikke ønsket en ny ett-poenger. Hittil i høst har Worthington måtte se laget sitt spille uavgjort hele ni ganger, mest i Premier League. Optimismen bredte seg på Carrow Road, og hjemmefansen prøvde febrilsk å få heltene sine til å lette.

Sjelden seier
Da kom en svenske igjen til unnsetning. Svensson fikk et nytt innlegg fra Bentleys følsomme høyrefot, og igjen klarte angriperen å heade ballen i nettet bak keeper Jääskeläinen.

3-2 holdt seg til dommerens fløyte pep for siste gang denne aftenen. For en gangs skyld klarte Norwich å ta av.

Og aller høyest fløy Matthias Svensson.


HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.