RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kanarifugler på hevntokt

Foto: Terje Bendiksby, Scanpix
Sist oppdatert:
Magnus Powell lover at Rosenborg skal få langt tøffere motstand i cupen enn de fikk i seriekampen forrige helg. Lillestrøm stiller et sterkere lag denne gang, forklarer han.

Magnus Powell var nødt til å spille midtstopper da Lillestrøm fikk juling i seriekampen på Lerkendal forrige helg, ettersom Frode Kippe var skadet og Peter Werni suspendert. Nå er begge tilbake.

Har lært av tapet
- Dette blir en helt annen kamp. Cup er cup. Vi har pratet mye om hva som skjedde i andre omgang sist, og vi er ganske klare over det. Nå har vi dessuten fordelen av hjemmebane, sier Magnus Powell til TV 2 Nettavisen.

1-4-tapet på Lerkendal er historie. Nå skal lagene slåss om en plass i semifinalen i cupen.

- Vi har gode minner fra den forrige hjemmekampen mot Rosenborg, da vi utlignet til 2-2 helt på slutten, poengterer Powell, som har kontrakt med Lillestrøm ut 2006-sesongen.

To 1. divisjonslag
1. divisjonslagene Sandefjord og Bryne vil også være i aksjon i helgens cupkvartfinaler.

Begge klubbene spilte seriekamper både søndag og onsdag, men er likevel klare for de viktige cupkampene. Sandefjord tar imot Stabæk søndag, og trener Arne Dokken håper bæringenes dårlige form denne sesongen vil hjelpe Sandefjord.

- Sjansene er definitivt tilstede. Hjemme er vi gode, men vi er nødt til å spille opp mot vårt beste hvis vi skal klare det. Jeg har sett Stabæk i mange kamper nå og ser at dem er på fremgang, sier Dokken til NTB.

Også Bryne-trener Hans Olav Frette håper på en cupbombe når de gjester Brann søndag, selv om han vet at det vil bli tøft.

- Det er ikke tvil om at det blir årets tøffeste kamp med Brann i Bergen i en sånn kamp. Brann er nok storfavoritter, men vi akter ikke å gi oss uten kamp.

- Cup er cup, og lag fra eliteserien er blitt slått ut på løpende bånd i flere runder. Det er klart vi kan klare det også, hvis vi har dagen, sier Frette til NTB.

Uansett utfallet er Frette stolt over at Bryne er kommet så langt i cupen.

- Vi tar dette som en ren bonus og går inn uten å frykte noe som helst. Det er Brann som er storfavoritter, har frykten og publikum med eller mot seg. Det får vi prøve å utnytte, sier han.

Også eliteserielagene Lyn og Ham-Kam møtes til dyst. Det kan bli en tøff oppgave for de unge spillerne i Oslo-klubben mot et av årets store overraskelseslag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere