Los Angeles Kings så ut til å sikre plassen i finalen i NHL-sluttspillet med to kjappe mål i siste periode mot Chicago Blackhawks, men tapte isteden 3-4 på hjemmebane.

Hvilket lag som møter Mats Zuccarello og hans New York Rangers i Stanley Cup-finalen, er dermed helt åpent.

Etter Chicagos råsterke seier i Staples Center i Los Angeles står det 3-3 i kamper, og Blackhawks kan dermed sikre seg finaleplass med seier hjemme i United Center på søndag.

Første kamp i finaleserien spilles onsdag neste uke. Rangers ble finaleklare etter 1-0-seieren over Montreal Canadiens torsdag kveld.

Dwight King sendte Kings i føringen til øredøvende jubel fra hjemmefansen tre minutter før første pause. Men Chicago, som hadde kniven på strupen i fredagens kamp, kom fryktelig tilbake i andre periode.

To scoringer med halvannet minutts mellomrom signert Patrick Kane og Ben Smith sendte gjestene i ledelsen helt i starten av midtperioden.

Midtveis i siste periode ble kampen igjen snudd på hodet i løpet av to minutter da Drew Doughty og Alec Martinez fant veien til nettmaskene for Los Angeles.

Blackhawks ga seg imidlertid ikke og kjempet seg inn i kampen igjen da Duncan Keith utlignet drøyt midtveis i perioden.

Chicago var nødt til å vinne, og snaue fire minutter før full tid sørget Patrick Kane for en ny, sjuende og avgjørende kamp. (©NTB)

Se høydepunktene her (med tillatelse fra Viasat og Viaplay.no):

HTML EMBED