Gå til sidens hovedinnhold

Kane får støtte av Berbatov: - Det er mest sannsynlig det riktige

Harry Kane får støtte av Dimitar Berbatov, mens Jamie Carragher mener det er hans egen feil at han har havnet i denne situasjonen.

Harry Kane har fortsatt til gode å møte opp på Tottenhams treningsfelt, selv om han ifølge engelske medier skulle ha vært tilbake mandag denne uken.

Han skal nå være på vei tilbake til England etter å ha feriert i Bahamas, men skal ha stoppet innom Florida i USA på veien tilbake.

Det har blitt så godt som opplest og vedtatt at Kane nå prøver å presse gjennom en overgang bort fra Tottenham til Manchester City. City skal ha lagt inn et bud på engelskmannen, men Spurs skal ha avslått det kontant.

Tottenhams nyansatte manager Nuno Espirito Santo avslørte onsdag at han fortsatt ikke har fått snakket med Kane siden han ble ny Spurs-sjef.

- Det er mest sannsynlig det riktige

Ifølge engelske medier forventes det at Kane returnerer til Tottenham denne helgen, men han må først ta en koronatest og gjennomføre karatene. Ifølge Daily Mail kommer Kane mest sannsynlig ikke til å være tilbake på Tottenham-trening før i neste uke.

Tidligere Tottenham-spiller Dimitar Berbatov har selv forlatt Spurs til fordel for en større tittelutfordrer i løpet av sin karriere, da han gikk fra Spurs til Manchester United i 2008. Han mener Kane har gjort et riktig valg med å ikke møte opp på trening.

- Akkurat nå vil han føle seg som dritt. Han vil kjenne på alle disse følelsene som går gjennom hodet hans, «gjør jeg det riktige, er dette den beste måten for oss å skille lag?» innleder bulgareren for Betfair, gjengitt av Daily Mail.

- Det er mest sannsynlig det riktige. Han kommer til å tenke :«Jeg har snakket med klubben, direktøren, alle sammen og de hører ikke på meg så jeg er nødt til å gjøre noe», mener Berbatov.

- Alle disse spørsmålene går gjennom hodet hans, sirkler rundt og gjør at han til tider tviler på avgjørelsen han har tatt. Han vil ha temaet sitt rundt seg, agenten sin, familien og venner gir ham råd.

Grunnen til at Berbatov vet hva han snakker om er at han selv presset gjennom en overgang bort fra Tottenham. I 2008 nektet bulgareren å spille for klubben i et forsøk på å tvinge gjennom en overgang til Manchester United.

Sammenligner med Gerrard

Tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher har skrevet en kommentar om Harry Kane-sagaen i The Telegraph.

Der advarer han Kane mot å ødelegge sitt gode rykte blant Tottenham-fansen, og sammenligner situasjonen med da Steven Gerrard vurderte å forlate Liverpool for Chelsea i 2005.

- Jeg har ikke noe problemer med at han vil til City. Men det er måten han gjør det på med å ikke å møte opp på trening som er bekymrende, skriver han.

Han fortsetter:

- Min beskjed til Harry blir den samme som den jeg ga til Stevie: Ikke ødelegg ryktet ditt for dette. Tenk alltid på navnet ditt og statusen din i fotballen. For meg er det like viktig som alle trofeene Harry kan vinne.

Kane har tre år igjen av sin nåværende kontrakt med Tottenham, etter å ha signert en seksårskontrakt med klubben i 2018.

- Tottenham har aldri presset Kane

Carragher skriver også at ingen har presset Kane opp i et hjørne i denne situasjonen, og stiller spørsmål med hvorfor han gikk med på å signere en så lang kontrakt for tre år siden.

- Klubben har aldri presset Harry Kane til å skrive under på en seksårskontrakt i 2018. Det er hans egen og hans rådgiveres feil at han signerte en så lang kontrakt uten en utkjøpsklausul, noe som var helt tullete, mener Carragher.

For at Harry Kane kan forlate Tottenham må Manchester City og Spurs bli enige om en overgangssum for England-kapteinen. Det ser ut til å bli en vanskelig jobb for City.

The Athletic har tidligere skrevet at Kane sin oppførsel denne uken gjør at Tottenham-direktør Daniel Levy bare blir enda mer sta på å ikke selge han. Med mindre City legger 150 millioner pund på bordet, kommer ikke Levy til å rikke seg, hevder The Athletic.

- Levy må beskytte Tottenham sine interesser. Hvis City tilbyr 100 millioner pund for Jack Grealish så er Harry Kane verdt 150 millioner pund, mener Carragher.