*Nettavisen* Sport.

Kane med hat trick - Gomez ble buet ut av egne fans etter Sterling-bråket

 

- BUET UT. Liverpools Joe Gomez skal ha blitt buet ut av Englands fans i etterkant av bråket med Raheem Sterling. Foto: Montasje (NTB scanpix)

England scoret sju ganger på hjemmebane mot Montenegro og er klare for EM-sluttspillet i 2020.

14.11.19 23:38

ENGLAND - MONTENEGRO 7-0:

Det engelske landslaget hadde få problemer med å sikre plassen i neste års EM-sluttspill da Montenegro ble feid av banen på Wembley torsdag kveld.

Tottenhams Harry Kane ble den store spilleren med sine tre scoringer.

Buet på av fansen

I forkant av oppgjøret var det mye bråk rundt det engelske landslaget på grunn av en episode mellom stjernen Raheem Sterling og Liverpools Joe Gomez.

I etterkant av at Liverpool slo Manchester City i Premier League skal Sterling ha gått til angrep på Gomez da landslaget samlet seg i London tidligere denne uken.

Saken har skapt enorme overskifter i England. Ifølge Daily Mail skal Liverpools Gomez ha blitt buet ut av engleske fans på Wembley, da han ble byttet inn i torsdagens kamp.

Det skal ifølge avisen være snakk om at det var piping fra en seksjon med England-supportere da forsvarsspilleren ble byttet inn i andre omgang. Kameraet zoomet også inn på Sterling da Gomez kom inn og stjernen applauderte kollegaen inn på banen.

Sterling reagerer sterkt

Det ble først spekulert i at buingen var rettet mot Sterling, siden han kom opp på storskjermen inne på stadion mens byttet ble foretatt, men ifølge Daily Mail skal den altså ha vært rettet mot Gomez.

England-sjef Gareth Soutgahte sier følgende til Sky Sports om hendelsen:

- Jeg frostår det ikke. Joe har ikke gjort noe galt, sier Southgate.

I sosiale medier lot ikke reaksjonene vente på seg og mange stusser over at enkelte fans velger å bue på Gomez i kjølvannet av det som skjedde.

Også Raheem Sterling selv tok til Twitter og tok Gomez i forsvar etter det som skjedde.

- Jeg ville egentlig la det ligge nå, men jeg må si ifra på nytt. Det var vondt for meg å se at en lagkamerat ble buet på, for noe som var min feil. Joe har ikke gjort noe galt. For meg blir det veldig galt å se at en spiller som jobber så hardt blir buet på. Jeg har tatt fullt ansvar for denne saken og har akspertert konsekvensene, skriver han.

11 mål i 2019

Når det gjelder hat trick-helten Kane står han nå bokført med 11 landslagsmål i kalenderåret 2019. Det er det beste siden Peter Crouch scoret like mange i løpet av 2006, ifølge Opta.

Rekorden er for øvrig på 12 mål på et år. George Hidson (1908) og Dixie Dean (1927) er de to England-spillerne som har nettet 12 i løpet av et kalenderår.

Til pause ledet hjemmelaget med hele 5-0 og kampen var i realiteten avgjort.

Liverpools Alex Oxlade-Chamberlain scoret det første målet, mens Harry Kane nettet sitt første for kvelden da han la på til 2-0 etter rundt 16 minutters spill.

Klikk på bildet for å forstørre.  

SCORET TRE: Stjernespiss Harry Kane. Foto: Dylan Martinez (Reuters / NTB scanpix)

Tottenham-stjernen satte inn sitt andre mål noen minutter senere, før Manchester United-profilen Marcus Rashford satte inn Englands fjerde nettkjenning.

Kane fullbyrdet hat tricket sitt i det 35. minutt og ordnet 5-0 ved pause.

Andre omgang ble en litt roligere affære og England gjorde flere bytter. Målscorerne Kane og Oxlade-Chamberlain gikk ut. James Maddison og Tammy Abraham kom inn.

Klare for EM

Etter 65 minutter kom Englands sjette da Aleksandar Sofranac satte den i eget nett.

Innbytter Tammy Abraham fikset 7-0 fem minutter før full tid.

Resultatet betyr at England topper gruppe A med sine 18 poeng etter sju kamper. De er fem poeng foran Tsjekkia og seks foran Kosovo når én gruppekamp gjenstår.

Det var mye oppstyr i forkant av torsdagens match, etter at stjernen Raheem Sterling ble vraket til oppgjøret på grunn av en krangel med Liverpools Joe Gomez.

Sterling skal angivelig ha gått til angrep på kollegaen da landslaget samlet seg i London tidligere i uka og landslagssjef Southgate tok raskt avgjørelsen om at Sterling ikke skulle spille mot Montenegro. England klart seg helt greit uten stjernen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.