ENGLAND - ALBANIA 5-0:

Albania stilte til kvalifiseringens tøffeste bortekamp i London med et ørlite VM-håp, men det ble nådeløst slukket av et velspillende England fredag kveld.

Bare syltynn teori og tap mot San Marino kan ta gruppeserien fra England etter resultatet i London og Polens enkle seier (4-1) i Andorra.

Mens kaptein Harry Kane scoret tre flotte mål allerede før sidebyttet, kom også Harry Maguire og Jordan Henderson på scoringslista. Stillingen var råsterke 5-0 til England ved halvtid.

Les også: Debatten har rast. Nå slår stjerner alarm: - Har fått fatale konsekvenser

Etter Maguires 1-0-scoring fikk man se Manchester United-midtstopperen feire med å ta seg til begge ørene før han skled på knærne ut mot sidelinja. Maguire har vært en av de største hakkekyllingene for de svake resultatene til Ole Gunnars Solskjærs klubb den siste tida.

Særlig United-legenden Roy Keane har vært skarp i kritikken, og iren ble ikke mer imponert av Maguires opptreden etter ledermålet på Wembley.

- Han tar seg til ørene og tror han stilner kritikerne, men jeg synes det er pinlig. Han har vært skammelig de siste månedene for Manchester United. Han tror at han stilner kritikerne sine om han scorer der. Flaut, gjentar Keane i sendingen til britiske ITV.

Målskred

Tottenham-supportere har spurt seg om superspissen Kane noen gang kommer tilbake på sitt vante toppnivå på fotballbanen. Fredagens oppvisning i Englands overkjøring av Albania bør legge den diskusjonen død.

For mens England-kapteinen har slitt for Spurs i Premier League i høst, var det en helt annen versjon av Kane som inntok hovedrollen på Wembley.

Kane fullførte utrolig nok et hat trick allerede på overtid av den første omgangen. Og han gjorde det like godt med et kunstmål etter et hjørnespark.

- Haha! Har du sett! Harry Kane med hat trick før pause. Og for en måte å krone førsteomgangen på! nærmest brølte TV 2s kommentator.

Les også: Kane tar broren i forsvar etter hets: - Vanskelig å fordøye

- Han følger opp med et saksepark, muligens via Kastriot Dermaku og helt oppunder bøylen, beskrev han videre.

Kane bidro også med en målgivende pasning på Jordan Hendersons 3-0-scoring.

Kort prosess

Spydpissen Kane skaffet engelskmennene et frispark tidlig i kampen da han ble løpt ned bakfra av Darmstadt-spiller Klaus Gjasula.

Mens Albanias midtbaneanker fikk et velfortjent gult kort, gjorde Reece James seg klar til å skru frisparket innover i feltet. Chelsea-backen ble foretrukket av England-sjef Gareth Southgate fra avspark, foran Liverpools assistkonge Trent Alexander-Arnold.

Les også: Dobbel fra Strand Larsen gjorde kort prosess med Finland

James viste seg plassen verdig da han skrudde dødballen perfekt inn på hodet til Harry Maguire. Den tidvis utskjelte Manchester United-kapteinen viste gjestene ingen nåde og stanget inn 1-0 på Wembley.

Albania fikk en marerittaktig start på skjebneoppgjøret, som faktisk kunne tatt dem tilbake i kampen om en VM-plass med fullklaff og tre uventede poeng.

Poengfangst til både England og Polen ville derimot gjøre det umulig for albanerne å ta seg videre fra VM-kvalikens gruppe I.

Walker-brøler

Allerede etter bare et drøyt kvarter ble landslagssjef og tidligere Atalanta-trener Edoardo Reja tvunget til å gjøre sitt andre bytte på grunn av skadde spillere.

Likevel kunne albanerne fått med seg en scoring da Kyle Walker serverte dem en gavepakke med et elendig tilbakespill mot egen keeper.

Les også: Landslagsstjernen trodde knapt det hun oppdaget: - Har jeg telt riktig?

Jordan Pickford fikk avverget gigantsjansen, og derfra var det bare en vei videre nedover i gjørma for bortelaget.

Henderson serverte Kane med et millimeterpresist innlegg før 2-0-målet like etterpå, før Liverpools midtbanemann scoret et mål selv og Kane økte til 4-0 fra spiss vinkel.

- Ingen enkel oppgave å sette ballen i mål derfra. For en forestilling av England, bemerket TV 2s kommentator etter den fjerde fulltrefferen i scoringsfesten.

Så kom altså Kanes kunstmål på overtid av førsteomgangen som sørget for 5-0.

Den andre omgangen ble som et langt gjesp å regne i forhold til den første. Harry Kane overlot plassen til Roma-spiss Tammy Abraham etter en drøy times spill.

England vinner VM-kvalifiseringens gruppe I (hvis ikke San Marino leverer tidenes fotballmirakel i den siste spillerunden), mens Polen tar andreplassen og sikrer seg playoff.