Gå til sidens hovedinnhold

Kane-nyheten skaper debatt: - Helt forståelig hvis det stemmer

Rio Ferdinand og Jamie Carragher er ikke enige om Harry Kane gjorde rett i å droppe mandagens treningsøkt med Tottenham. TV 2s Premier League-ekspert Erik Huseklepp kan forstå spissens avgjørelse.

Mandag formiddag kom rapportene fra Sky Sports om at Harry Kane hadde latt være å møte opp til sin første treningsøkt etter ferien. Senere på kvelden ble det meldt at Tottenham ønsker å bøtelegge spissen for dette.

Den velinformerte journalisten Fabrizio Romano skrev på Twitter at valget om å droppe treningen skal ha vært et bevisst valg av 28-åringen, da han skal ha antatt at han hadde en «gentlemen's agreement» med Spurs det siste året om å få forlate klubben denne sommeren.

Ferdinand og Carragher uenige

At Kane nå skal ha droppet å møte til trening skaper naturligvis reaksjoner. Tidligere Manchester United-spiller Rio Ferdinand støtter spissen.

- Jeg kan ikke si at Harry Kane og måten han forsøker å dra på er gal (hvis vi kan tro på det som blir sagt). Harry ønsker trofeer og han blir ikke særlig yngre, skriver Ferdinand på Twitter.

Les også: Carragher advarer Liverpool: - Kan bli vanskelig hvis de ikke gjør det

Tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher har derimot mindre til overs for Kanes avgjørelse.

- Jeg er uenig, det er galt å ikke møte opp på trening. Vi veit alle at han vil dra og kan helt klart forstå hvorfor. Men Harry burde ikke ødelegge ryktet sitt eller forholdet med supporterne som ser opp til ham, bare for å få gjennom overgangen. Spurs vil alltid være HANS klubb, svarer Carragher på Ferdinands melding, før den tidligere United-spilleren kontrer tilbake:

- Ødelegger ryktet sitt for å ha et ønske om å dra og vinne ligaen?? Han har gitt alt for den klubben. Når støvet har lagt seg vil de huske ham på en måte som han fortjener etter tiden sin der.

Carragher lar imidlertid ikke ballen ligge død der.

- Ikke for ønsket om å vinne ligaen, men for hvordan han gjøre det når han forlater klubben. Klubbene som har dine spillere veit i det minste hvordan de gjør det når de vil ha dem ut!! svarer han tilbake.

Huseklepp: - Ikke så fan av det

TV 2s Premier League-ekspert Erik Huseklepp kan forstå Kanes valg dersom det viser seg at spissen faktisk har lagd en avtale med Tottenham som sier at han kan forlate klubben i sommer.

- Det kommer litt an på. Det snakkes om at han hadde en avtale med klubben om at han kunne dra i dette vinduet, og da er det plutselig mer forståelig hvis de da ser vekk fra den avtalen og vil at han skal bli for enhver pris, sier Huseklepp til Nettavisen.

Han støtter uansett nødvendigvis ikke avgjørelsen om å droppe treningen.

- Jeg liker aldri at noen prøver å streike seg ut, det er jeg ikke så fan av. Men hvis det ligger en avtale i grunnen som Tottenham har brutt så er det mer forståelig, sier han.

Les også: Sky Sports: Kane har ikke møtt opp på Tottenham-trening

- Hvordan tror du dette kan påvirke Kanes rykte i Tottenham?

- Det vil selvfølgelig få en ripe i lakken, men det kommer an på enden på visen. Man veit jo aldri. Plutselig finner de ut av det og så blir han. Og da er han fortsatt elsket av supporterne. Men det er klart at det har virket sånn lenge nå, at han vil videre. De ryktene kommer jo fra et sted, sier Huseklepp.

At Kane nå skal ha valgt å droppe en trening mener TV 2-eksperten derfor er et tydelig signal på at han vil bort.

- Han legger nå press på Tottenham fordi han ønsker seg videre og å vinne trofeer. Man forstår jo det, for det er ingenting som skulle tilsi at Tottenham vinner noe med det første. Det ser ut som at de er langt unna de aller beste lagene i England akkurat nå.

- Høres ganske sprøtt ut

I løpet av sommeren har Kane blitt koblet med en overgang til både Manchester City og Manchester United, men den siste perioden er det først og fremst førstnevnte som har sett ut til å være favorittene til å hente ham.

Ifølge rapportene skal imidlertid Kane ha en prislapp på omkring 1,5 milliarder kroner, noe som kan bli vanskelig for City å betale dersom de henter Jack Grealish. Aston Villa-spilleren kan se ut til å være enda nærmere en overgang til de lyseblå, men også han vil koste klubben rundt én milliard.

- Det er Financial Fair Play inni bildet her og. Det høres ganske sprøtt ut hvis du skal hente to spillere for 2,4 milliarder. Da jeg så Grealish-ryktene tenkte jeg egentlig at City hadde skiftet fokus, sier Huseklepp.

Om Kane derfor ender opp med å bli i klubben han først kom til som 11-åring, tror Huseklepp at han kommer til å fortsette å levere varene.

- Harry Kane elsker å score mål uansett, så da tror jeg nok at han spiller for Tottenham og bøtter inn mål som han alltid har gjort. men det er klart at da blir det veldig spennende å se hvordan supporterne reagerer på det og hvordan han blir mottatt når sesongen begynner igjen.

Hvor Kane ender opp med å spille den kommende sesongen er fortsatt uvisst. Én ting som er sikkert er at siste ord i saken ikke er sagt.