Det ryktes at Manchester City skal ha lagt inn et bud på hele 1,2 milliarder kroner for Spurs-stjernen, men at Tottenham og Daniel Levy skal ha takket pent nei.

Nå spekulerer flere om at hele den uryddige situasjonen går utover målmaskinens prestasjoner for England under sommerens EM. Det er derimot ikke Kane selv enig i, og tror ting vil endre seg.

- Det plager meg egentlig ingenting med alt støyet som kommer utenfra. Når jeg er her med de andre guttene, så er jeg her for å hjelpe laget og være en leder, forteller han på en pressekonferanse før 8-delsfinalen mot Tyskland.

Les også: Etter nok et tap kom Hareide med erkjennelse om Rosenborg: - Det bekymrer meg aller mest

- Leser sjelden ting

Han mener eksperter og fans ofte begynner å se etter ulike grunner, hvis en spiss er inne i en dårlig periode.

- Det er som regel slik det er for oss spisser, at folk begynner å se på alle muligheter for hvorfor man ikke scorer. Slik føler jeg det er nå også, men så lenge jeg er fokusert og har selvtilliten er jeg ikke i tvil om at det vil snu.

27-åringen har tidligere gjort det klart at han ønsker å forlate Tottenham denne sommeren, men skal man tro de ulike rapportene skal det mye til for at klubben lar deres stjernespiller dra.

- Hvis jeg skal være ærlig, så leser jeg veldig sjelden ting som står i mediene. Det viktigste for meg nå er det som skjer her og nå, og ikke alt det andre rundt. Man kan fort miste fokuset når ting står på som verst, og da vil man fort angre på det i etterkant.

Nettavisen snakket for kort tid siden med TV 2s Premier League-ekspert Erik Thorstvedt om den potensielle overgangen, og han hadde følgende å si:

- Skal Harry Kane forlate Tottenham, kommer Daniel Levy til å presse ut hver minste lille dråpe av den avtalen. Det kommer til å bli et mareritt for Manchester City å få sluttført det. Sier Daniel Levy nei, så er Kane på kontrakt og har ikke så mye å si på det. Jeg tror heller ikke han er typen til å presse igjennom en overgang, men stemningen vil ikke være god ved Spurs-nei.

Ut mot kritikerne

Kane har måtte tåle kritikk for sine prestasjoner for England, etter å ha hatt sin beste sesong med både toppscorer- og assisttittel i Premier League for Tottenham.

- Folk glemmer fort og endrer meningene sine etter få kamper. Det var ikke lenge siden jeg ble målkongen i ligaen, og var for mange «det beste i verden». Det er derfor jeg alltid har sagt at man ikke kan verken bli for høy eller for lav på seg selv i fotball, sier han.

Og fortsetter:

- Jeg har alltid troen på meg selv, uansett hvor mange kamper jeg skulle gått uten å score. Akkurat nå er jeg på et veldig godt sted i karrieren, og er i min beste form så langt i denne turneringen.

England møter Tyskland til en storslått kamp om videre avansement i årets EM-sluttspill, tirsdag.