Gå til sidens hovedinnhold

Kane-ryktet skaper overskrifter: - Tottenham er rasende

Harry Kane (27) skal være frustrert over en ny sesong uten trofeer, men kan ikke vente en enkel exit fra Tottenham Hotspur.

Mandag meldte Sky Sports at Kane ønsker å forlate Tottenham i det kommende overgangsvinduet. I ettertid har også flere britiske aviser hevdet at de sitter på de samme opplysningene.

Chelsea, Manchester United og Manchester City skal allerede ha tatt kontakt med Kanes representanter for å gi beskjed om at de ønsker å signere spissen.

Tottenham skal imidlertid ikke være lystne på å selge 27-åringen, og i hvert fall ikke til en annen Premier League-klubb.

Les også: Hodgson ferdig i Crystal Palace

Nå skriver London Evening Standard-journalist Dan Kilpatrick at Tottenham-hierarkiet i tillegg er rasende over lekkasjene om Kanes ønske.

Kilpatrick hevder at Tottenham-ledelsen reagerer spesielt på timingen ettersom klubben fortsatt har flere kamper igjen av sesongen og kjemper om å få spille europacup til høsten. I tillegg opplever de at midlertidig hovedtrener Ryan Mason blir satt i en vanskelig situasjon ettersom han vil måtte svare på ryktene offentlig.

Også BBC og The Athletic melder om misnøyen i Tottenham over lekkasjene.

Mason med pressekonferanse tirsdag

Som ventet fikk Mason en større antall spørsmål om Kane på tirsdagens pressekonferanse i forbindelse med den kommende kampen mot Aston Villa onsdag kveld.

Mason var imidlertid mer opptatt av å snakke om de neste kampene enn om Kanes fremtid. På direkte spørsmål om Kane har bedt om å forlate klubben svarer Tottenham-treneren følgende:

- Ikke som jeg er klar over. Jeg er ikke sikker på alle spekulasjonene. Alle samtalene jeg har hatt med Harry har vært om kampen som var og forberedelsene til kampen onsdag. Så jeg vet ikke.

- Har ikke sendt inn overgangssøknad

At Kane angivelig ønsker seg bort kommer imidlertid ikke som en enorm overraskelse.

Engelskmannen har i flere intervjuer gjort det klart at han ønsker å vinne trofeer, noe han ikke har lykkes med så langt i Tottenham.

BBC skriver at Kane er frustrert over at han har spilt enda en sesong i Spurs uten å ha vunnet noe.

De hevder imidlertid at Kane har til gode å sende inn noen overgangssøknad eller sagt direkte fra til klubbledelsen om at han vil bort. Likevel skal det være kjent at toppscoreren ikke er fornøyd med tingenes tilstand i klubben.

Tidligere i vår gikk Tottenham på et skuffende tap i ligacupfinalen mot Manchester City og i tillegg har hovedtrener Jose Mourinho fått sparken - en person Kane skal ha hatt et godt forhold til.

Les også: Nye bilder setter fart på Ronaldo-ryktene

Tre år igjen

Kane har riktignok fortsatt tre år igjen av sin kontrakt med Tottenham, noe som kan gjøre en overgang bort fra klubben vanskelig.

BBC skriver også at Kane ikke har noen form for utkjøpsklausul i sin lukrative avtale og styreformann Daniel Levy er neppe interessert i å miste klubbens nøkkelspiller.

Det hevdes også at Tottenham-ledelsen i samtaler med Kane skal ha hatt en ønske om at spissen kan bli deres svar på Roma-legenden Francesco Totti som avslo en rekke tilbud fra noen av verdens største klubber under sin tid som spiller.

Dette skal imidlertid ha blitt møtt med skepsis av Kane-leiren.

Dermed gjenstår det å se hvordan det som ligger an til å bli en av sommerens store overgangssagaer ender.