Gå til sidens hovedinnhold

Kane sin oppførsel forbauser ekspert: - Noe har gått skikkelig galt

Fotballekspert Gary Neville reagerer på Harry Kane sin oppførsel de siste dagene.

Mandag formiddag skulle Harry Kane ha møtt opp på Tottenhams treningsfelt etter ferie etter sommerens EM-sluttspill. Det gjorde han imidlertid ikke. Tirsdag dukket Kane heller ikke opp på Tottenham-trening.

28-åringen har vært koblet til Manchester City i lengre tid, og flere tror Kane nå prøver å presse gjennom en overgang til de regjerende Premier League-mesterne.

Tottenham skal hele tiden ha vært bastante på at de ikke kommer til å selge spissen, som har tre år igjen av kontrakten med Spurs.

Les også: Kane-nyheten skaper debatt: - Helt forståelig hvis det stemmer

Reagerer på Kane sin oppførsel

Kane sin oppførsel har ikke overraskende blitt møtt med avsky blant Tottenham-fansen. Fotballekspert Gary Neville er heller ikke noe fan av måten Kane har opptrådt på.

- Hvis det var meningen at Harry Kane skulle rapportere tilbake på trening med Tottenham på mandag, så burde han ha kommet tilbake. Du kan aldri som spiller gå inn for å ikke møte opp på trening - det er så enkelt som det, sier han til Sky Sports.

Neville tror noe helt spesielt må skjedd, siden Kane oppfører seg sånn.

- Jeg har jobbet med Harry, og jeg kan ikke komme på å ha sett en mer profesjonell fotballspiller enn han. Han gjør alt riktig, så han må være alvorlig irritert. Noe har gått skikkelig galt som får han til å gjøre dette, tror fotballeksperten.

Les også: Bolt i videohilsen til Warholm: - Velkommen i klubben

Neville mener det likevel ikke unnskylder oppførselen hans.

- Han burde fortsatt ha kommet på trening, og du skal respektere lagkameratene dine. Du må fortsatt stå sammen med dem og sitte i garderoben med dem, men det er klart at nå er det et kollisjonskurs.

- Det kan bli stygt

Neville tror Kane har vært på kollisjonskurs med Tottenham helt siden slutten av forrige sesong.

- Harry følte tydelig at noe skjedde og han tok Daniel Levy på det. Ikke mange gjør det, og ikke mange kommer ut på den andre siden.

Ifølge The Athletic skal det ha oppstått misnøye innad i Tottenham mot Kane forrige sommer. Da var han på ferie i Bahamas, og mens han var der ble ferieparadiset markert som et rødt land i Storbritannia.

Det betød at Kane måtte i isolasjon i 14 dager da han kom tilbake fra ferien, og han gikk glipp av store deler av Spurs sin oppkjøring før sesongen. Daværende Spurs-trener, Jose Mourinho, skal ha blitt irritert over Kane sin sene tilbakekomst.

Les også: Tror Warholm har fått maks ut av 400 meter hekk. Nå snakkes det om andre distanser for gullhelten

Manchester City har helt klart blitt nevnt mest i sammenheng med Kane sitt navn, og Neville tror det er klubben fra den lyseblå delen av Manchester som er nærmest å hente ham.

- De har tydelig gitt et bud som ikke er nok for Spurs. Harry synes det er nok, mens Daniel ikke synes det. Forhåpentligvis kan de komme til et kompromiss, men om de gjør det gjenstår å se, sier Neville.

Han fortsetter:

- Hvis de ikke kan bli enige om et kompromiss kan det bli stygt for Harry i noen uker siden han helt tydelig ønsker å forlate klubben. Det er ingen tvil om det - det er noe alle nå kan se.

Neville mener dette er noe alle har kunne sett de siste månedene, og han forstår også hvorfor Kane skal ønske seg vekk.

- Han vil begynne å vinne titler og utfordre om ligatitler. Kommer Tottenham til å gjøre det? Sannsynligvis ikke i løpet av de neste to eller tre årene - det har de ikke gjort de siste 20-30 årene, med et par unntak.

Les også: Semenovs oppførsel i tapet mot Norge vekker oppsikt: - En spesiell fyr

- Noe vesentlig galt

Neville tror det er mye som skjer bak kulissene i denne Kane-sagaen som har fått spissen til å reagere.

- Det må være en massiv grunn bak kulissene. Det hele avhenger av hva som er avtalt, men jeg kan bare forestille med at Harry føler at Tottenham ikke har holdt sin del av avtalen.

Han fortsetter:

- Han ville ikke gjort dette med mindre det var noe vesentlig galt bak kulissene. Det er en stor avgjørelse å ta. Det kan ikke bli større enn at England-kapteinen ikke møter opp på trening.

Nå mener Neville det bare er én ting for Kane å gjøre, uansett hvor irritert han skal være.

- Harry må komme tilbake på treningsfeltet. Uansett hvor mye han ønsker å forlate klubben, uansett hvor dårlig han føler han har blitt behandlet, uansett hvor irritert han er på personen som tar avgjørelsene, han er nødt til å komme tilbake til lagkameratene sine.