England-kaptein Harry Kane (28) har rykket ut for å forsvare broren sin etter all hetsen som ble rettet mot ham tidligere i år.

Storebror Charlie Kane er også spilleragent for Tottenhams største spillerprofil, via firmaet CK66. Han var med andre ord sentral i arbeidet med få til en storovergang til Manchester City i sommer.

Noe salg fra Spurs til det regjerende mesterlaget i Premier League ble aldri noe av, selv om det ikke var noen hemmelighet at Kane ønsket et klubbskifte.

Les også: Det svenskene gjorde etter sjokktapet skaper kraftige reaksjoner: - Vanlig folkeskikk

Harry Kane uttaler nå til PA Media at det har vært tøft å se broren motta hard kritikk og stygge meldinger i sosiale medier for måten han håndterte situasjonen på.

- Uansett hva det gjelder, så er det kanskje alltid litt vanskelig å fordøye når ting blir skrevet om familien din. Særlig når det er så ting som er så negative, sier Kane i forkant av Englands VM-kvalifiseringskamper mot Albania og San Marino.

- Bare støy

Tottenhams viktigste spiller de siste sesongene tror dog at famliære bånd styrkes i slike stunder, og understreker at han, storebroren, foreldrene, kona og hennes familie står hverendre nær. Derfor har han hatt nok av støttespillere å snakke med når det har stormet som verst i sommer og høst.

Les også: Landslagsstjernen trodde knapt det hun oppdaget: - Har jeg telt riktig?

Negativ omtale i mediene ble det nok av for Harry Kane, og ikke minst for Charlie. Sistnevnte har blant annet opplevd å bli stemplet som en «rotte» og en «slange» av fotballinteresserte med lite til overs for arbeidet som ble gjort for å få til en overgang.

- Det er da vi holder sammen. Jeg vet hva han gjør for meg som agent, jeg vet hva han gjør for meg som bror, og det er alt som betyr noe. Resten er bare støy, sånn som vi ser på det. Det handler om å holde sammen uansett situasjon, og alltid være der for hverandre. Og det kommer vi til å fortsette å gjøre, sier lillebror Kane.

Fraværende

Stjernespissen var blant annet ikke med i Spurs' sesongoppkjøring, og heller ikke i de første ligakampene. Etter at han han omsider returnerte til klubblaget har ikke spillet hans imponert nevneverdig.

Mange kritikere har spurt seg om Tottenham-stjernen ikke lenger er mentalt innstilt på å prestere på høyeste nivå.

Les også: Debatten har rast. Nå slår stjerner alarm: - Har fått fatale konsekvenser

Spekulasjonene er kommet på grunn av Kanes svakere prestasjoner, og fordi et salg til Manchester City ble stoppet av Spurs og styreformann Daniel Levy.

Charlie Kane har i ettertid av den feilslåtte overgangen, og mange krasse tilbakemeldinger, valgt å gjøre Instagram-kontoen sin privat. Nå tillater storebror Kane bare følgere han godkjenner selv.