«Kannibalen» tviler på Tom Boonen

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

- Han ser ikke ut som rytteren han en gang var, sier Eddy Merckx.

Innenfor dagens sykkelsport er fremdeles Tom Boonen en av de aller største stjernene.

Belgieren var som skutt ut av en kanon, da han hentet hjem tredjeplassen under sitt første Paris-Roubaix tilbake i 2002.

Her kan man selvsagt trå feil, men det er faktisk noen år siden Boonen dominerte vårparten av sesongen som det var hans egen lekestue. Paris-Roubaix-triumfene er fra 2005, 2008 og 2009, og de to siste sesongene har rett og slett vært under pari av en rytter av Boonens kaliber.

Rett nok ble han nummer to i både Milano-Sanremo og Flandern rundt i 2010, i tillegg tok han femteplassen i Paris-Roubaix.

I fjor har han seier i Gent-Wevelgem og fjerdeplassen i Flandern rundt å slå i bordet med.

- Et motivasjonsspørsmål
Den utviklingen har også en annen grandios belgier merket seg. Eddy «Kannibalen» Merckx går faktisk så langt som å så tvil om 31-åringens motivasjon i et intervju med cyclingnews.com.

- For ham er det også et motivasjonsspørsmål. Dersom han blir motivert, kan han kanskje slå tilbake i ritt som Flandern og Roubaix, men det blir veldig vanskelig for ham å slå sprinterne, sier Merkcx til nettstedet.

Neste år sykler Boonen for Omega Pharma-Quick Step-konstellasjonen, og påfyllet av ryttere som Tony Martin, Levi Leipheimer, Peter og Martin Velits kan slå positivt ut for Boonens del.

Stjernene fra det havarerte HTC-laget, skal først og fremst gjøre belgierne mer slagkraftige i Tour de France-sammendraget.

Personlige problemer
Boonen har slitt med personlige problemer. I etterkant av 2009-klassikerne, testet han positivt for kokain. Det var ikke den første gangen, heller.

Det gjorde at han først ble erklært uønsket til Tour de France samme år. Dagen før rittet ble han likevel tildelt startnummer, men rittet ble ingen suksess og en syk Quick Step-rytter forlot rittet før den 15. etappen.

Ting har ikke tatt seg opp de siste to sesongene heller. En annen utfordring har vært skader.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Tim De Waele

Merckx mistenker at det ligger mer bak klassikerstjernens dalende seiersfrekvens.

- Han ser ikke ut som rytteren han en gang var, innleder Merckx og fortsetter:

- I fjor hadde han et problem med hånden og hadde i tillegg kneproblemer. Han er ikke en ung rytter lenger, påpeker sykkellegenden.

- Trenger god start
Merckx mener nøkkelen ligger i å få en god start på sesongen. Det fikk for så vidt Boonen i år, men han maktet ikke å følge opp da det gjalt som aller mest.

- Jeg håper han fremdeles kan vinne Flandern eller Roubaix. Alt avhenger av begynnelsen av sesongen og hvordan den forløper.

- I år vant han Gent-Wevelgem, men var ikke like sterk under Flandern og Roubaix, bemerker Merckx.

Hva tror du? Får vi se Tom Boonen av god, gammel klasse neste vår? Kom med ditt innspill i kommentarfeltet under artikkelen!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.