*Nettavisen* Sport.

Kanondag i sanden

Foto: Alf Ove Hansen/SCANPIX

Norsk sjokkseier og andre gladnyheter fra Kristiansand.

Iver Horrem (32) og Øyvind Hordvik debuterte torsdag som par i verdensserien, og startet like godt med å slå de brasilianske sølvvinnerne fra OL i Beijing, Fabio Luiz og Marcio Araujo, med 2-1 i sett (22-20, 14-21, 15-13).

– Jeg sa vi måtte spille fantastisk, og det gjorde vi. Så deilig, spesielt herlig å bevise hva vi kan, sa Iver Horrem til NRK etter sjokkseieren.

Tre norske herrepar med
Duoen er et av tre norske herrepar som fortsatt er med i turneringen i Kristiansand. Også Vegard Høidalen (38) og Jørre Kjemperud (40) samt Tarjei Skarlund (30) og Martin Spinnangr (22) er klare for videre spill.

Skarlund og Spinnangr tapte 0-2 i sin første kamp, men vant 2-0 over et dansk par i neste kamp og sikret avansement.

Kjemperud og Høidalen fulgte samme rute; tap i første kamp og seier i den neste. Horrem og Hordvik vant som nevnt sin første kamp, men ble slått 2-1 av det tsjekkiske paret Michal Biza og Pavel Rotrekl i den neste.

De lagene som taper fredagens første kamper, ender turneringen på 17.-plass. Vinnerne vil være garantert 13.-plass eller bedre.

Håkedal og Tørlen videre
Nila Håkedal (30) og Ingrid Tørlen (30) vant 2-0 (21-18, 21-14) og et nederlandsk par i første runde. Det ble tap 0-2 (12-21, 15-21) i andre runde, mot søstrene Doris og Stefanie Schwaiger fra Østerrike.

Søstrene Schwaiger trives åpenbart i Krisiansand.

Ikke bare oppnådde duoen sin beste plassering i karrieren her i 2008, men torsdag slo østerrikerne ut den førsteseedede duoen Juliana Felisberta Silva og Larissa Franca, som har vunnet 21 turneringer så langt i karrieren.

Niendeplass eller bedre
Torsdag vant Håkedal og Tørlen først 2-0 over et finsk par, med sifrene 21-17 og 21-18. I kveldskampen mot det kanadiske paret Marie-Andrée Lessard og Annie Martin ble det en ny seier, også denne gang 2-0 (21-19, 21-18 i settsifre).

Fredag skal Norges beste kvinnelige duo møte Daniela Gioria og Giulia Momoli fra Italia, som er seedet som nummer 11 i turneringen.

Taperne i denne kampen ender på niendeplass i turneringen.

25.-plass på øvrige norske lag
De to andre norske dameparene som var med i første runde av turneringen i Kristiansand, tapte sine kamper. Ragnhild Aas (25) og Siri Bjørkesett (26) tapte 0-2 for brasilianske Talita og Antonelli, mens Kathrine Maaseide (32) og Janne Kongshavn (25) tapte 1-2 for britiske Mullin og Dampney.

Aas og Bjørkesett tapte 0-2 for et tsjekkisk par i sin andre kamp, mens Maaseide og Kongshavn ble slått med samme sifre av det finske paret som Håkedal og Tørlen beseiret torsdag.

Det ble delt 25.-plass på disse to norske parene.

Annonsebilag