*Nettavisen* Sport.

Kanonrenn av Johaug

Foto: AFP/Scanpix

Therese Johaug viser at hun hører hjemme i verdenstoppen.

22.03.09 14:59

20-åringen fra Dalsbygda gikk søndag inn til andreplass på minitouren i Falun, som ble avsluttet med 10 kilometer jaktstart og to turer opp Mördarbacken.

Johaug startet 1.08,3 minutter bak ledende Justyna Kowalczyk (26), og var bare 20 sekunder etter den polske jenta i mål.

Trippelt norsk
- Det er så utrolig moro at jeg har ikke ord for det! sier en strålende fornøyd Therese Johaug til NRK.

Johaug hadde nest beste tid på søndagens renn, kun slått av Kristin Størmer Steira. Marthe Kristoffersen hadde tredje beste etappetid. En god dag for Norge, med andre ord.

- Jeg er veldig godt fornøyd med sesongen, selv om jeg skulle ønske at jeg hadde flere pallplasseringer. Jeg hadde et bra VM og en god avslutning her, konstaterer Johaug.

Charlotte Kalla spurtslo Kristin Størmer Steira i kamp om tredjeplassen, mens Petra Majdic fra Slovenia endte på 12.-plass og dermed mistet verdenscupseieren sammenlagt helt på målstreken.

Polsk historie
Men søndagens store vinner var Justyna Kowalczyk (26), som ble Polens første vinner av verdenscupen sammenlagt.

Den polske jenta har levert den ene topprestasjonen etter den andre denne sesongen. Ikke bare fikk hun med seg to VM-gull fra Liberec, men søndag vant hun både jaktstarten, minitouren i Falun og som nevnt også verdenscupen sammenlagt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.