RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kanonrunde av Larsen

Sist oppdatert:
Jan-Are Larsen klinte til med en 66-runde på Europatouren fredag. Peter Kaensche og Paul Nilbrink klarte også cuten.

Larsen, som åpnet med en runde på én under par torsdag, klatret dermed voldsomt på resultatlisten. Runden på seks under par besto av sju birdies, en bogey og resten par.

Færre feil
- Runden var ålreit, den. Jeg gjorde litt færre feil enn i går, og det var stabilt hele tiden. Det var ikke noe superflashy, siden fire av birdiene var lette. Jeg traff greenen på alle par fem-hullene på to slag, og toputtet for enkle birdier, forteller Larsen til Nettavisen.

Torsdag ble det tre bogeys på de sju siste hullene. Det var snakk om en treputt, en dårlig drive og ett feil køllevalg. Det var ikke mer som skulle til. Par på de hullene, og Larsen ville ha vært ett slag bak ledende Hennie Otto/James Kingston/Jakobus Roos.

Turneringen spilles på to forskjellige baner.

- Den jeg spilte i dag, er klart lettest av dem. Det er nok tre-fire slag som skiller de to banene fra hverandre. Av de 20 beste torsdag, hadde sikkert topp 16 spilt på den såkalte lette banen, forklarer Larsen.

Paul Nilbrink og Peter Kaensche er også klare for de to siste rundene i turneringen. Nilbrink avsluttet veldig sterkt fredag med fire birdies på back nine, og ligger på del 49. plass. Kaensche er på plassen bak. Han avsluttet med en eagle. Birdie hadde ikke vært nok til å klare cuten.

Ikke fokus på penger
Det er en del penger i Joburg Open, en million euro totalt i premiepotten. 158.000 av disse går til vinneren. Men Jan-Are Larsen er ikke opptatt av pengene.

- Det er fint hvis det skulle komme inn litt penger, men det er ikke det jeg fokuserer på. Jeg tar denne turneringen som en gjennomkjøring, som en trening. Jeg har hatt en måned fri, og tatt veldig fri fra golfen for å få suget litt tilbake og for å få en lang sesong ut av kroppen. Så jeg er litt smårusten, og jeg har ikke spesielle målsetninger i forhold til det som skjer her, sier han videre.

Dersom noen av de norske skulle bli blant de ti beste i Joburg Open, blir de automatisk kvalifisert for neste ukes turnering på Europatouren.

Bare Larsen videre?
- Det hadde vært moro, det, å få spille i Abu Dhabi. Det har jeg aldri gjort før, avslutter Larsen.

Eirik Tage Johansen klarte for øvrig ikke cuten i Joburg Open.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere