*Nettavisen* Sport.

Kanskje Astrids siste medalje

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Astrid Uhrenholdt Jacobsen vet ikke om hun fortsetter med langrenn etter VM i Holmenkollen.

03.03.11 09:04

UNIVERSITETSPLASSEN (Nettavisen): Astrid Uhrenholdt Jacobsen (24) var ennå junior da hun meget overraskende ble sprintverdensmester i Sapporo i 2007, der hun også tok to bronsemedaljer.

Allerede på pressekonferansen etter VM-gullet, varslet Oslo-jenta at hun kanskje ikke blir noen superveteran i langrennsmiljøet.

De siste årene har hun hatt VM på hjemmebane i Holmenkollen som det store, langsiktige målet. Onsdag kom hun inn som reserve på laget, og bidro til norsk bronsemedalje i lagsprint da Marit Bjørgen måtte hvile.

Kan legge opp
Bronsen kan vise seg å være 24-åringens siste internasjonale mesterskapsmedalje. Og faktisk kan løpet ha vært hennes siste internasjonale mesterskapsløp.

- Jeg har bevisst ikke tenkt på framtiden nå før VM. Jeg skal tenke grundig igjennom det etter sesongen. Men jeg tar også med meg verdenscuprennene etter VM før jeg tar en avgjørelse, sier Uhrenholdt Jacobsen til Nettavisen.

- Hva betyr denne medaljen for motivasjonen?

- Jeg vet ikke om den betyr så mye i forhold til det.

- Hvor langt perspektiv kommer du til å ha på en eventuelt videre satsing?

- Jeg har ikke tenkt på det heller, men det vil kanskje være naturlig å sikte mot OL i 2014. Jeg har jo ingen OL-medaljer.

Brakk ryggen
- Men du er ikke sikker på at du satser fram mot VM i Val di Fiemme om to år?

- Nei, jeg er ikke det. De siste årene har jeg erfart hvor mye hardt arbeid som kreves for å være i toppen. Jeg har vært langt nede noen ganger. Jeg må være sikker på at jeg har motivasjon til å gjøre den jobben som kreves, understreker Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som uansett avgjørelse er hundre prosent bestemt på å gjenoppta legestudiene hun har hatt pause fra det siste året.

Oslo-jenta har hatt mye motgang de siste sesongene. Sommeren 2009 ble hun alvorlig skadet i en sykkelulykke – der hun brakk ryggen.

Fram mot VM i Holmenkollen har hun for første gang på tre år hatt en skade- og sykdomsfri oppkjøring, men likevel har hun slitt med å oppnå de resultatene hun har hatt ambisjoner om.

Etter en skuffende generalprøve på Konnerud for halvannen uke siden, vurderte hun å gi fra seg VM-plassen

Sterk opplevelse
Bronsemedaljen hun onsdag sikret seg sammen med Maiken Caspersen Falla, var derfor en rørende sterk opplevelse.

- Jeg er egentlig helt satt ut, sier Astrid etter å ha mottatt medaljen på Universitetsplassen.

- Det var veldig spesielt å sette seg inn i bilen og kjøre ned til medaljeseremonien. På vei ned kjørte vi forbi barndomshjemmet. Fra pallen så jeg familien min fra Danmark, som hadde kommet hit for å heie på meg, i første rekke. Og det var så mye folk at man ikke så enden på mengden. Vanligvis når jeg har gått forbi her, klokken åtte om morgenen på vei til skolen, har plassen vært helt tom.

- Å høre Kollen-brølet for første gang, før den individuelle sprinten, er likevel kanskje det aller sterkeste minnet fra dette mesterskapet. Det er mange følelser, erkjenner Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som også er reserve til torsdagens stafett.

Bronsefeiringen må dermed utsettes, selv om hun sannsynligvis har gått sin siste distanse i verdensmesterskapet i sine egne treningsløyper.

PS. Også Kristin Størmer Steira skal i tenkeboksen etter VM. Heller ikke hun er sikker på videre satsing.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag