RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(foto: scanpix)

Kantspiller klar for Odd

Sist oppdatert:
Odd Grenland sikret seg tirsdag FK Tønsberg-spilleren Petter Bruer Hanssen (21).

Dagen etter at Bruer Hanssen fylte 21 år, ble han omsider klar for Tippeligaen. Strømsgodset og Start har også vært interessert, men det ble Skien og Odd for den venstre kantspilleren.

Han har skrevet under på en treårskontrakt med Grenlands-klubben.

På blokka i ett år
Odds sportsdirektør, Hallvar Thoresen, er fornøyd.

- Vi er veldig glad for denne underskriften. Odd har hatt Petter på blokka i over ett år. Det har også jeg som U21-landslagstrener. Skader sørget for at han ikke fikk sjansen på U21-landslaget i fjor, men potensialet og kvalitetene er der, sier Thoresen til Nettavisen.

Han håper Tippeligaen kan få se det beste av 21-åringen allerede i år.

- Jeg ser ikke bort i fra det, men samtidig vet vi at det kan ta litt tid å tilpasse seg intensitet, tempo og treningsmengder. Hvor lang tid den prosessen kan ta vet man ikke, men Petter har en stor fordel. Han har ferdigheter på Tippeliga-nivå, sier Thoresen.

Odd ser Bruer Hanssen som en venstre kantspiller som også kan brukes mer sentralt i banen.

- Unorsk
FK Tønsberg-trener Per Egil Swift, som selv hadde flere år i Tippeligaen, har stor tro på at unggutten kan lykkes på øveste nivå i Norge.

- Han har forutsetninger ut av en annen verden for å lykkes med fotballen. Venstrefoten hans er noe av det beste man kan få her til lands. Han har et vanvittig skudd og gode innlegg. Han er veldig unorsk i forhold til kvalitetene sine, og hvis Odd kan dyrke frem de kvalitetene han har, så er han absolutt en spiller som har det som skal til, sier Swift til Nettavisen.

- Jeg tror han kan bli en overraskelse allerede i år, legger han til.

Swift forutsetter imidlertid at Bruer Hanssen, som har spilt på aldersbestemte landslag, holder seg skadefri. I fjor slet han mye med skader, og situasjonen ble ikke noe bedre av at han også ble brukt for tidlig etter skadene.

- Selv om han kan bli en overraskelse, så er det fortsatt en lang vei å gå. Petter har mange år i 2. divisjon og ett år i 1. divisjon bak seg. Nå handler det om å holde seg skadefri - at han får trent godt. I tillegg handler det selvsagt om tilfeldigheter. Får han muligheten, må han gripe den, fortsetter Swift.

Ifølge spillerprofilen på FK Tønsbergs hjemmeside, er Bruer Hanssens mål som fotballspiller å spille på øverste nivå i Norge.

Dermed er det målet oppnådd!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere