RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Kaos i «Kyllingens» lag

Sist oppdatert:
Det blir massive forandringer i Christina Watches foran 2013-sesongen.

Det råder fullstendig kaos i Christian Watches i forkant av 2013-sesongen.

Laget har på kort tid mistet Michael Bladzun og hans etterkommer Alan Bo Andersen som sportsdirektører. Nå er det også en rekke ryttere som forsvinner ut av laget.

Den tidligere proffen Rasmus Guldhammer er én av dem.

- Jeg hadde et godt forhold til sportsdirektør Michael Bladzun i Christina Watches, men etter at han sluttet har det vært en vanskelig tid på laget, sier 23-åringen til sporten.dk, ifølge Cyclingnews.

Les også: «Kyllingen» utsetter sitt store mål

Klager på dårlig lønn
Og som vanlig er penger en del av problemene.

- Økonomien har ikke vært ikke vært noe særlig. Det er ikke meg, men utlendingene, som hadde de beste lønningene på laget, sier Guldhammer.

En annen danske som forsvinner ut på grunn av penger er Michel Reihs. Veteranen er en av de mest erfarne på laget, og også en som har levert de beste resultatene.

Nå blir de ikke enige om økonomien, og derfor gir Reihs seg på laget.

Les også: - Jeg kunne vært ferdig

Liker ikke tap av dansker
Begge de tidligere sportsdirektørene, Bladzun og Bo Andersen, virker å være uenige i kursen som laget har satt for seg selv.

- Det har vært ekstremt krevende og jeg har ikke alltid vært enig i de sportslige prioriteringene og farten på lagets vekst, sier Bladzun.

Bo Andersen liker ikke at de danske rytterne forsvinner.

- Min personlige meninge er at det skal være en god representasjon av Danske ryttere på et kontinentallag.

Inn mot 2013 ryktes det at det skal signeres flere italienske og østeuropeiske ryttere.

- Vi er ikke et dansk utviklingslag. Det vil komme spennende utenlandske navn i 2013. Vi kommer til å flytte fokuset fra noen av de danske rittene, til invitasjoner vi har fått i Asia etter seieren i Tour of China, sier en av lagets eiere, Klaus Hembo.

Det danske laget har syklet to år som kontinentallag, og hadde i utgangspunktet planer om å ta steget opp et nivå. Tidligere denne uken ble det kjent at laget venter ytterligere ett år.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sliter med invitasjoner i Europa
Etter det procycling.no erfarer har ikke stemningen i laget vært topp denne sesongen. Det sies at laget har blitt nektet invitasjon til flere europeiske ritt, på grunn av alle rytterne med frynsete ryktet.

Stefen Schumacher, Thomas Frei og Michael Rasmussen selv er alle ryttere med en dopingfortid. Det er ikke like populært alle steder.

Norske Frederik Wilmann har også syklet for laget denne sesongen, men har ikke fått konkurrert så mye som han ønsket på grunn av skadene etter ulykken han var innblandet i.

Wilmann er for tiden på ferie og ville ikke kommentere noe rundt laget eller egen fremtid overfor procycling.no.

Følgende ryttere forlater laget: Michel Reihs, Rasmus Guldhammer, Daniel Foder, René Jørgensen, Alexander Kamp Egested, Martin Lind, Kristian Sobota, Niki Byrgesen og Thomas Frei.

Kilder: Sporten.dk og Cyclingnews

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere