NORDRE ÅSEN (Nettavisen)

SKEID – START 1–4

Begge lag kom fra oppløftende resultater til dagens oppgjør på Nordre Åsen. Skeid holdt FFK til et sterkt 0-0-resultat i Fredrikstad, samtidig som Start snudde til en pen 4-2-seier etter å ha havnet under to ganger hjemme mot formsterke Hødd.

I strålende vårvær var det hjemmelaget som kom best i gang i hovedstaden, men til tross for å styre det meste av banespillet, uteble de virkelig store sjansene.

Men da Start kom på sin aller første visitt på Skeids banehalvdel etter omtrent 15 minutter, smalt det.

Fortsetter å bøtte inn

Henrik Skogvold (18), unggutten som er utlånt fra Lillestrøm, mottok ballen like utenfor 16-meteren. Med en lekker Cruyff-finte skaffet han seg rom, før han lekkert plasserte inn 0–1 nede i hjørnet med venstrebenet. Skeid-keeper Simen Vidtun Nilsen var sjanseløs.

Det var 18-åringens femte scoring på like mange kamper siden låneovergangen.

– Han scorer på bestilling – det er rett og slett fantastisk godt gjort, utbrøt kommentator Espen Haug.

Pratet med Mesfin

– Vi ser at Skogvold utvikler seg fint når han for spille på et bedre nivå, kommenterer Start-trener Sindre Tjelmeland.

Etter kampslutt ble Start-treneren observert pratende med Lillestrøms sportssjef Simon Mesfin. Samtalen handlet naturligvis om 18-åringen.

– Det er en vennskapelig og god tone. Vi planlegger å ha han her en god stund til, betrygger Start-treneren.

Prøvde å svare

Etter scoringen ble det mer jevnspilt. Torje Naustdal fikk muligheten til å lade børsa fra drøye 12 meter, men midtbanespilleren klarte ikke å treffe mål med avslutningen fra god posisjon.

På motsatt side fik Alagie Sanyang en god mulighet etter et innlegg fra høyre, men headingen fra Start-spissen dalte ned på utsiden av stolpen.

Skeid fikk også en siste mulighet til å utligne før pause. Erik Nordengen ventet i returrommet etter en dødball like før pause, men avslutningen fra 16 meter gikk like utenfor.

Dermed gikk lagene i garderoben med 0–1.

– Forsvarer oss med hodet under armen

– I første omgang synes jeg egentlig vi gjør veldig mye bra i veldig mye, men så er vi ikke gode nok på den siste tredjedelen. Når vi får de lave spiller vi bort ballen altfor enkelt, analyserer Skeid-trener Gard Holme etter kampslutt.

Samtidig er han ikke fornøyd med eget lags forsvarsspill.

– Det hjelper ikke å være gode i angrep hvis vi skal forsvare oss med hodet under armen, kommenterer Holme.

Tjelmeland er enig med sin trenerkollega.

– Vi vet at vi møter et godt og ballspillende lag, og spesielt de første 30 minuttene er vi ikke gode nok, medgir han.

HUSK: Nettavisen sender samtlige kamper fra Obos-ligaen og 75 kamper fra Eliteserien!

Tidlig scoring

Etter pause gikk Skeid rett i strupen på gjestene. I omgangens første minutt brøt Erik Nordengen foran og satte fart. Hele Nordre Åsen ventet skudd, men i stedet kom en genial pasning gjennom til Marcus Melchior. Alene med Mark Jensen gjorde midtbaneeleganten ingen feil og satte sikkert inn 1–1.

Men Start la seg ikke ned.

Kaos-start på omgangen

Gjestene gikk nemlig rett i angrep og skaffet seg straffespark. Sanyang ble felt av Torje Naustdal på vei inn i feltet, og hoveddommer Anders Bodding pekte på straffemerket – naturligvis til protester fra Skeid-spillerne.

– Men den ser grei ut. Den er soleklar, mente kommentator Espen Haug.

Luc Mares tok ansvaret for Start, og fra elleve meter gjorde han ingen feil mot Simen Vidtun Nilsen.

1–2 og to mål på to minutter!

Gigasjanser

Etter 60 minutter fikk Skogvold alle tiders mulighet til å sette 1–3 for Start. Etter å ha blitt spilt pent frem av spissmakker Sanyang, gjorde spissen i utgangspunktet alt rett alene med Vidtun Nilsen. Men, etter at keeper hadde blitt ventet ut, klarte Start-spissen på utrolig vis å sende avslutningen utenfor på nesten blank kasse.

Noen minutter senere var det Skeid sin tur til å brenne en gigasjanse.

Henning Andresen fant Maxwell Effiom med en smart pasning, men alene og upresset fra fem meter gikk avslutningen utenfor.

Det skulle straffe seg.

Start økte ledelsen

Etter drøye 70 minutter økte Start ledelsen. Etter en Skeid-dødball vartet Start opp med en kontring tatt rett ut av den berømte læreboka. Til slutt var det Mathias Grundtjern, som etter å ha fintet Bendik Rise opp i pølsebua, rolig satte inn 1–3 bak en sjanseløs Vidtun Nilsen.

– Det er nydelig dratt av – fantastisk gjort. Har du sett for en scoring!, kommenterte Haug på TV-sendingen.

– Vi selger oss

– Vi kan ikke forsvare oss sånn med offensiv markering og når kontringen skjer, det er ingen grunn til at den situasjonen skal bli farlig hvis vi bare tar det litt med ro. Vi kaster oss inn og selger oss, sukker Holme.

Etter 77 minutter ble Grundetjern tomålsscorer. Et hjørnespark fra Tom Strannegård landet på pannebrasken til Grundtjern, som sikkert satte inn sitt andre for dagen og 1–4 for Start.

Flere mål ble det ikke, og dermed endte det med en 1-4-seier til Start.

– Ikke perfekt

Det gleder Start-trener Tjelmeland.

– Vi får tatt litt mer tak i ballen etter de første 30. Da spiller vi relativt bra, og alt i alt vil jeg hevde at det er en fortjent seier – selv om det på ingen måte er perfekt, analyserer han.

Skeid-trener Holme er på sin side, selvsagt skuffet.

– Vi skaper for lite

– Jeg er skuffet over at vi ikke skaper mer i angrep. Vi er gode i to tredjedeler av det vi gjør fremover, men skaper for lite sjanser. I tillegg er jeg skuffet over forsvarsspillet kampen igjennom. Igjen – vi forsvarer oss med hodet under armen, sier Holme.

Etter tre seriekamper hjemme venter Skeid fortsatt på den første trepoengeren på eget gress. På bortebane har det derimot blitt prestert over forventning, inklusiv en 0-4-seier borte mot Ranheim.

– Har dere et hjemmebaneproblem?

– Nå har vi bare spilt tre kamper hjemme, så jeg vil ikke trekke noen voldsomme konklusjoner. Vi får heller ta med oss at vi har blitt et bedre bortelag, svarer Skeid-treneren.