Kaotisk i Brann

Tilnærmede kaotiske tilstander herjer i Brann etter at sportslig leder Per-Ove Ludvigsen trakk seg forrige uke.

09.11.06 13:01

(iBergen.no ) Daglig leder Bjørn Dahl er slett ikke en bjørn som sover i disse tider. I travle og populære Sportsklubben Brann var det fra før mer enn nok å gripe fatt i – med Ludvigsen på plass. Etter at han trakk seg har Dahl fått en hel del mer å gjøre. Det er hans oppgave å finne etterfølgeren til Ludvigsen og innstille ham til styret i klubben. I tillegg til sine vanlige oppgaver som går på å styre butikken må han ta på seg andre oppgaver. Vi fikk en prat på drøyt syv minutter og 23 sekunder da han hastet om bord på flyet til Trondheim.

Ekstraoppgaver
- I øyeblikket har jeg to stillinger. I tillegg til mine vanlige oppgaver har jeg en hel drøss andre ting å gjøre. Nå skal jeg være med på sikkerhetsmøte før kamp (Rosenborg-Brann, Royal League) og så skal jeg være med i studio til TVNorge. Etter at Per-Ove forsvant har det vært meget, meget hektisk, sier Dahl til iBergen.no.

Normalt ville medieansvarlig Hans Lokøy tatt seg av sikkerhetsmøtet og muligens vært i studio, men grunnet andre ærend må Dahl ta seg av de oppgavene - på toppen av alt annet.

Tidligere Brann-stopper Dahl med cupgull fra 1972 må også ta seg av alle henvendelser fra agenter og styre med spillere ut og inn. I tillegg er han i øyeblikket sportsavdelingens overhode. Han ønsker naturlig nok en rask avklaring på hvem som skal fylle tomrommet, men Brann kommer ikke til å ta noen hasteavgjørelser.

- Foreløpig har vi ikke kontaktet noen, og vi kommer til å ta den tiden vi trenger med å finne rett mann. Vi har et par navn på blokken. Frem til mandag er vi spredt. Noen er på seminarer i Oslo og kamp i Trondheim. Når vi får samlet oss igjen skal vi ta en prat og lufte hva alle tenker. Så begynner vi prosessen med å få på plass rett mann, sier Dahl, som nok ikke har like god kontroll på spillermarkedet som Ludvisgsen.

På spørsmål fra iBergen.no om en konkret spiller hadde ikke Dahl lyst å svare. Ting ser ikke ut til å gå på skinner på Stadion i øyeblikket.

- Det der har jeg ikke tid til nå, var alt Dahl ville si på spørsmål om overganger.

Ulike bakgrunner vurderes
Han ønsker heller ikke å si noe om hvilke navn som står på blokken, men han utelukker ikke at den det blir får andre oppgaver enn det forgjenger Ludvigsen hadde. Hovedoppgavene hans var å kartlegge spillermarkedet, kjøp, salg og forhandling av kontrakter, noe som er Dahls oppgaver per dags dato.

- Hvilke oppgaver personen får kommer helt an på hvem det blir. Vi lar oss ikke blende av «tidligere meritter». Har en kandidat bakgrunn som trener tar vi det opp til vurdering, har han administrativ bakgrunn blir det også noe vi tar stilling til. Hvem som gjør hva må vi finne ut av ved å legge en ny kabal, sier Dahl til iBergen.no før han stiger om bord flyet til Trondheim.

Dahl forsikrer om at en nyansettelse ikke vil gå ut av noen som allerede er der, i form av oppsigelser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.