RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: hesteguiden.com

Kapasitetshest i årsdebut

Normalt skal ikke vår lunsjbanker for dagen ha noen som helst problemer med å innlede sesongen på beste vis.

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Det er etter vårt syn helt utrolig at 2 Langelidgutten ikke står med mer enn skarve 187.000 kroner på kontoen, og fungerer Anderssen-traveren noe i nærheten av sitt optimale er det trolig ikke snakk om saken. Varenne-sønnen har tidvis vist skyhøy kapasitet, men aksjonen har ikke alltid fungert som best. Fra et perfekt spor mot slett motstand blir vi nærmest sjokkert dersom ikke 5-åringen som tross alt triumferte på sterke 14.8 full vei i et av sine løp under fjoråret leder dette løpet rundt om, og vi garderer således ikke.

Storfavoritt i fare?
Det å vinne fem løp på rad er få forunt å klare, men den bedriften klarte 8 Tao Prins i den siste starten. Bokli Balder-sønnen pådrar seg naturlig nok et tungt favorittstempel i finalen når han nå jakter sin sjette strake triumf, men mot klart skjerpet motstand fra et dårlig spor på en bane som Biri finner vi god verdi i å gardere. Helt perfekt inne i løpet står 2 Moberg Even, og Pål Even-sønnen som kaster ni av ti kuponger bør vurderes tidlig. 5-åringen er slett ikke så verst på sitt beste, og nå rapporteres det om at vi får se en forbedret utgave i ny regi til dagens dyst.

To hester gjør opp?
I en ellers vidåpen affære i den tredje avdelingen satser vi på at to stammesterke krabater som avlegger sin årsdebut gjør opp om den gjeveste sjekken. 5 Hahnemann og 10 Extreme Royal må begge får merkelappen den lovende sorten, og dersom de to 4-åringene er noenlunde godt forbredt foran dagens oppgave skal det være snakk om solide sjanser for dem begge i relativt enkle omgivelser. Førstnevnte opptrådte noe uferdig under fjoråret, men Andover Hall-sønnen har trolig hatt godt av en vinter med god trening. Sistnevnte hadde litt humøret i mot seg som 3-åring, men Staro Showbiz-sønnen kan ha hatt godt av å miste sine mer edle deler. Søhoel-traveren viste flotte takter i til dels tøffe omgivelser på slutten av fjoråret, og i en feilfri utgave sitter kusk Gunnar Austevoll sannsynligvis bak en vinner.

Rom for overraskelser
Hestene i hhv V5-1 og V5-4 kan ikke akkurat få betegnelsen store begavelser, og med tvilsom form på de fleste av deltakerne ser vi ingen annen løsning enn å helgardere begge løpene på våre to største forslag. I V5-innledningen er trolig 8 Spencer og 10 Family Gun best på kapasitet, men dårlig spor samt dunkel form gjør det hele litt usikkert. 1 Mr. Ek tar ventelig hånd om føringen på ny, men Lie-traveren må vise seg klart forbedret fra sist for å holde unna helt hjem selv om konkurransen ikke er av den ypperste sorten.

I den fjerde avdelingen har variable 9 Global Keeper helt riktige forutsetninger, og på sitt beste legger Otteresen-traveren enkelt dette feltet på rygg. To outsidere finner vi i form av 5 Voukefalas og 6 Ibelle Diamant. Førstnevnte innehar en viss kapasitet, og dersom Dahir De Prelong-sønnen skulle komme seg foran stiger sjansene. Sistnevnte er ikke så verst på sitt beste, og Furman-datteren som støtte på klart bedre hester enn dagens konkurrenter i den siste starten bør vurderes tidlig.

Ekspertforslag
Vi har satt opp tre spilleforslag på hhv 120, 400 og 1000 kroner.

Kjøp en bong og se løpene på NRK2 kl. 13.30-14.30!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere