Det kommer fram i tidsskriftets årlige liste over Norges rikeste personer.

«Aldri tidligere, så vidt Kapital bekjent, har en nordmann greid å skape seg en så stor formue på såpass kort tid, og i så ung alder. Det gjør Haaland, med god margin, til Norges første fotballmilliardær», skriver Kapital.

I beregningen av Haalands formue er usikre inntekter som bonuser holdt utenfor. Videre er anslåtte faste utgifter og skatt trukket fra. Kapital hevder å vite at jærbuen i tråd med kontrakten tjener 220 millioner kroner i året. I sommer skrev han under for fem sesonger med Manchester City.

Les også: Sammenligner Haaland med United-legende: – F*** meg fantastisk

I Viaplays dokumentar «Haaland: Valget» avslørte Haaland at, selv om det ikke er den avgjørende faktoren, at han ønsker å tjene så mye som mulig, og at det var med på å avgjøre klubbvalget hans.

– Jeg tror penger er viktig for alle her i verden. Jeg prøver å tjene mest mulig. Det er ikke hovedfokus, men samtidig vil du tjene mest mulig, sier Haaland i dokumentaren.

Videre blir det estimert at Haaland håver inn rundt 150 millioner kroner i året fra personlige sponsoravtaler.

Kapital oppgir at han hittil har opparbeidet seg en formue på 130 millioner kroner. Summen består av det han tjente på å være i Salzburg og Borussia Dortmund. Den tar også med inntekter fra en sponsoravtale med Nike.

(©NTB)