Kapteinen: – Vi er lenger unna de beste

Norges kaptein Jonas Holøs erkjenner at Norge er flere hakk svakere enn de beste lagene i ishockey-VM. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Norges kaptein Jonas Holøs erkjenner at Norge er flere hakk svakere enn de beste lagene i ishockey-VM. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Landslagskaptein Jonas Holøs så bedring mot Sveits, men de norske ishockeyherrene kom ikke nærmere enn 1-4 i onsdagens VM-kamp.

Tapet betyr at Norges kvartfinalesjanse i Slovakia er ute. I stedet blir det en intens kamp for å unngå nedrykk fra elite-VM.

Norge har for første gang siden opprykket til A-nivået i 2005 tapt de fire første VM-kampene. Samtidig har nederlagene kommet mot svært gode lag.

– Det har vært et tøft program her. I fjor startet vi med Latvia og Tyskland og tok poeng. Så det blir litt feil å se på det sånn. Men vi vet at vi må vinne i de neste kampene, eller så rykker vi ned. Det er klart det ligger i bakhodet, sier Holøs til NTB.

Sliter mot topplagene

Han har spilt hvert eneste VM for Norge fra og med 2006. Dermed har han vært med på tre kvartfinaler. Årets lag er ikke i nærheten av å blande seg inn blant de fire beste i gruppe B.

– Jeg synes vi er lenger unna de lagene som spiller for kvartfinale enn før. Men vi skal bevise at vi hører til i A-gruppa og klare å sikre plassen, mente Holøs.

Fasiten etter kampene mot Russland, Tsjekkia, Sverige og Sveits er null poeng og 6-25 i målforskjell. Onsdag var det riktig nok bedring å spore.

– Jeg synes vi kjemper og sliter og gjør en bra jobb i dag. Men vi taper for et bedre lag, sier Holøs og utdyper:

– Det er ikke noe å si på innsatsen, men vi gjør noen feil, og det blir tøft når de scorer. Og så er det for dårlig i overtall, vi må se hva vi kan gjøre bedre der. Vi er ineffektive, men sveitserne gjør det også vanskelig for oss.

– Mange hakk opp

Landslagstrener Petter Thoresen gledet seg over at det var progresjon fra mandagens 1-9-tap mot Sverige.

– Vi spiller en mye bedre kamp, så da kommer vi nærmere. Men ikke nær nok til å ta poeng. Vi gjør noen feil som straffer seg veldig, ettersom de scorer på dem. Men jeg synes strukturen og måten vi jobber på i dag er mange hakk bedre, sier Thoresen til NTB.

Han leder et lag som sliter med å score. Norge må både bli bedre i overtall og mer effektive.

– Østerrike er gode de også. Vi må spille bra for å slå dem og score flere enn ett mål. Men samtidig må vi fortsette å ha fokus på det defensive for å ha sjanse til å vinne, sier landslagstreneren.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.