Gå til sidens hovedinnhold

Karadas forverret Branns bortekompleks

Brann skinner på hjemmebane, men stinker på fremmed gress.

SOGNDAL - BRANN 3-1:

«Vi hatet deg så mye, fordi vi elsket deg så høyt!» var beskjeden fra Brann-fansen da Azar Karadas kom tilbake til klubben i 2007, drøyt fem år etter at han overraskende forlot Brann til fordel for Rosenborg etter en turbulent sesong i Brann-trøya.

I 2009 dro Karadas igjen vekk fra Brann, denne gangen til tyrkiske Kasimpasa, før han vendte hjem til norsk fotball og Sogndal i 2012.

Og det spørs om ikke Brann-supporterne igjen kan styre følelsene sine for den 31 år gamle eks-helten.

Søndag ble Azar Karadas nemlig kåret til dagens sogndøling av hjemmejuryen, etter å ha sendt en fullsatt Fosshaugane Campus til himmels mot gamle lagkamerater med et kontant hodestøt midtveis i første omgang.

- Karadas var strålende, og det ble et kampbilde som passet ham veldig godt. De har en fysikk som vi ikke klarte å matche, sa Skarsfjord om den tidligere Brann-spissen etter kampen.

Dagen ble ikke mindre helsvart for Brann av at Malick Mane puttet to ganger for Sogndal, mens Jonas Grønner måtte forlate banen ni minutter ut i andre omgang med to gule kort.

Bortekompleks
Da hjalp det lite med en Amin Askar-scoring på overtid - Brann er i ferd med å utvikle et bortekompleks.

På hjemmebane har det nemlig gått på skinner for bergeneserne denne sesongen.

Etter å ha møtt Vålerenga, Molde, Viking og Odd hjemme i Bergen har laget 8-1 i målforskjell og tolv av tolv poeng.

På fremmed gress ser det imidlertid verre ut.

Rosenborg, Lillestrøm og nå Sogndal har sørget for at laget står med null poeng, og forferdelige 1-9 i målforskjell på tre kamper.

Skarsfjord var etter kampen opptatt av Sogndals fysiske spillestil.

- Førsteomgangen var det bare dødballer fra dem, og vi klarte verken å få grep om spillet eller å stå imot de dødballene. Det ble et vanskelig kampbilde som vi ikke var i nærheten av å beherske, vurderte Brann-trener Rune Skarsfjord.

Karadas droppet jubelen
Karadas' scoring kom etter 25 minutters spill, da vertene skaffet seg tre hjørnespark i løpet av rask tid. På det tredje forsøket raget den tidligere Brann-spilleren høyest, og valgte ikke å juble etter å ha dunket ballen kontant i nettet.

Sogndal førte lenge kampen, men valgte å senke seg mot slutten av omgangen - og gjorde det vanskelig for et nokså tafatt Brann-lag å spille seg gjennom hjemmeforsvaret.

Ledelsen ved pause var populær blant hjemmefansen, som allerede 20 minutter før kampstart hadde samlet flere tilskuere enn hva det har vært på de første kampene på Fosshaugane denne sesongen.

Rødt kort
Og jubelen ble ikke mindre fire minutter etter hvilen.

Da ekspederte Malick Mane et frispark fra 22 meter rett i goalen, mens Brann-keeper Jørgen Mohus nok kunne reagert noe tidligere på skuddet.

2-0 var det uansett, og det skulle bli mer moro for saftkokerne fra Sogndal.

Fem minutter etter scoringen var Branns unggutt Jonas Grønner litt for het i toppen, og dro ned Rune Bolseth som var på vei framover. Dommer Ken Henry Johnsen valgte ikke engang å se an fordelen, og viste resolutt Grønner hans andre gule kort for dagen.

Askar-Perle fra 30 meter
Inspirert av å være en mann mer på banen fortsatte Sogndal å produsere sjanser, men fikk ikke den tredje scoringen før fem minutter før slutt.

Azar Karadas, som for øvrig ble kåret til Sogndals beste spiller av hjemmejuryen, slo et nydelig innlegg, som Malick Mane på like herlig vis stanget inn i nettet.

Brann fikk sitt trøstemål på overtid, med et kjempeskudd fra Amin Askar fra nærmere 30 meter, uten at det hjalp så mye.

Bergenserne gikk på sitt tredje bortetap for året, og står altså med håpløse 1-9 i målforskjell på fremmed gress.

PS. I cupen står det bedre til med Branns borteprestasjoner. Der har laget 20-1 i målforskjell etter de to kampene mot Hovding og Øystese.

Kommentarer til denne saken