RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Marit Hommedal/Scanpix

Karadas opprykkshelt i Tyrkia

Sist oppdatert:
Avgjorde kvalifiseringsfinale i ekstraomgangene.

ADANASPOR - KASIMPASA 2-3 e.o: Kasimpasa rykket ned fra det øverste nivået i Tyrkia forrige sesong etter et svært trøblete år. Nå har Istanbul-klubben sikret seg biletten tilbake takket være Karadas' fulltreffer.

- Dette var stort, og kommer svært høyt på lista over karrierehøydepunkter, sier Karadas til VG .

Med kun ett poeng på de to siste seriekampene tidligere i måneden, mistet Kasimpasa muligheten til direkte opprykk tilbake til Süper Lig.

Den forspilte sjansen ble glemt da Azar Karadas skjøt klubben tilbake til det beste selskapet med bare tre minutter igjen av ekstraomgangene.

30-åringen tok sjansen på å avslutte fra omtrent 20 meter da det sto 2-2 i det avgjørende oppgjøret i Ankara. Kampen var på god vei til en avgjørelse på straffer da spissen fra Eid brukte venstrefoten til å sette inn den avgjørende ballen.

- Måten dette opprykket skjedde på gjør det veldig spesielt. Adanaspor utlignet på overtid av overtiden, og så fikk jeg avgjøre helt på tampen, forteller Karadas.

Med fjerdeplass i den nest høyeste tyrkiske divisjonen ved serieslutt måtte Karadas og co. spille omspill om den siste opprykksplassen.

Kasimpasa spilte seg greit til opprykksfinalen med 6-0 over to kamper mot Konyaspor. Mot Adanaspor ble langt tøffere, men omspillet endte godt for Karadas og lagkameratene.

Den tidligere Brann, Rosenborg, Benfica, Kaiserslautern og Portsmouth-spilleren meldte overgang til Kasimpasa i 2009 og har kontrakt fram til nyttår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere