Kåre Ingebrigtsen glad for å ha kommet fram til en løsning med RBK

GLADE: Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun (til venstre) inngikk forlik med deres tidligere arbeidsgiver Rosenborg.

GLADE: Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun (til venstre) inngikk forlik med deres tidligere arbeidsgiver Rosenborg. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Den tidligere RBK-treneren sier partene skilles som venner etter den betente rettssaken som endte med forlik.

23.01.19 13:36

Dommeren i saken mellom Kåre Ingebrigtsen, Erik Hoftun og Rosenborg bekreftet tidligere onsdag at det er inngått forlik mellom partene.

Onsdag morgen kom meldingen fra NRK om at partene har inngått forlik i RBK-rettssaken. Det ville imidlertid ikke styreleder Ivar Koteng bekrefte da Nettavisen var i kontakt med ham rundt 09.30.

- Kan ikke bekrefte det, skrev han i en SMS på spørsmål om han kunne bekrefte at det nå var inngått et forlik i den betente rettssaken.

FOLIK: Styreleder Ivar Koteng og Rosenborg inngikk forlik med Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun. Foto: (NTB scanpix)

Han bekreftet likevel til NRK at det tirsdag ettermiddag og kveld var flere samtaler mellom advokatene til den saksøkte fotballklubben og advokatene til de tidligere RBK-trenerne, og like etter klokken 10 kunne tingrettsdommeren bekrefte at det var inngått forlik.

Les også: Ingebrigtsen fikk to mill. i lønnsøkning på to år - etter nye to år fikk han sparken

Et par timer etter at forliket ble kjent, møtte Ingebrigtsen og Hoftun pressen.

Der erkjenner de at saken har vært en belastning, men er samtidig glade for å ha kommet fram til en løsning alle kan leve med.

Forliket er et såkalt utenrettslig forlik. Det innebærer at partene vil kunne bevare taushet rundt innholdet, men Ingebrigtsen avkrefter at det hele handler om penger fra hans og Hoftuns side.

- Dette handlet om å få lagt fram saken vår. Det fikk både vi og Rosenborg. Dette handlet ikke om penger, men for oss å få si hvordan vi har opplevd dette, sier Ingebrigtsen og får støtte av sin tidligere RBK-assistent.

– Det har vært viktig å for Kåre og meg å få fortalt vår historie. Vi har belyst dette godt. Vi tror at dette på sikt vil føre til at klubber og trenere er mer nøye når avtaler skal inngås, sa Hoftun, som ikke la skjul på at det er godt å få saken lagt bak seg.

- Glad for å ha funnet en løsning

Ingebrigtsen forteller videre at de er tilfredse med å ha kommet fram til en minnelig løsning, og sender samtidig ros i retning RBK etter noen dramatisk dager.

- Når saken først havnet i retten, og etter disse rettsdagene, vil vi berømme Rosenborg for å være løsningsorienterte og konstruktive, sier Ingebrigtsen.

Han forteller videre om tre parter som er veldig glade i hverandre.

- Jeg er fornøyd med at vi har kommet til en løsning med Rosenborg, og at vi egentlig kan skilles som venner.

Den tidligere RBK-treneren forteller at han nå sannsynligvis flytter fra Trondheim når han får seg en ny jobb, men avkrefter samtidig at han er i dialog med spesifikke klubber om en ny hovedtrenerjobb.

Teddy Moen, leder i Trenerforeningen, er glad for at Ingebrigtsen og Hoftun har tatt opp kampen på vegne av alle andre hovedtrenere i Norge.

- Det står utrolig stor respekt for det Kåre og Erik har gjort. For trenerne i Norge er det en god dag, for disse har bidratt til at respekten til trenerne er på plass, sier han.

Rosenborg sendte ut følgende pressemelding like etter at forliket ble kjent.

- Etter initiativ fra tingretten har partene forhandlet om en minnelig løsning. Saken har vært en stor belastning for både trenerne og klubben, og det er derfor gledelig å kunne meddele at partene har blitt enige om et forlik.

- Partene er enige om at prosessen har vært uheldig. For å sette sluttstrek i saken, er partene blitt enige om å bevare taushet om forlikets innhold.

Tok initiativ til forlik

Etter at begge sider hadde avgitt partsforklaring i retten tirsdag, skjedde det en dramatisk utvikling da rettens dommer Anne Marie Selvaag oppfordret partene til å se på mulighetene for å inngå forlik i den bitre rettssaken.

- Det er tidligere forsøkt rettsmekling, og vi registrerer fra dommerbordet at det er litt temperatur i saken, og at det berører dere. Jeg tenker derfor at dette er et naturlig tidspunkt å snakke med dere om det kan være aktuelt å jobbe med en meklingsløsning, sa Selvaag tirsdag ettermiddag.

Onsdag morgen kom meldingen om at partene er blitt enig om nettopp det.

Les også: Pål Andre Helland raste mot RBK-ledelsen: - Hvem faen er det de tror de er?

Mandag startet arbeidsrettssaken der tidligere hovedtrener og assistenttrener i Rosenborg Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun har saksøkt fotballklubben Rosenborg BK.

Bakgrunnen for søksmålet er at de begge ble sparket 19. juli i fjor og mener det er en usaklig oppsigelse. Ingebrigtsen og Hoftun vant tre strake seriemesterskap med klubben i 2015-2017, i tillegg til to cupmesterskap i samme periode.

Av sluttinnleggene har det gått det frem at Ingebrigtsen og Hoftun allerede har fått utbetalt til sammen like i overkant av fire millioner kroner som klubben regner for å være endelige sluttpakker.

Ingebrigtsen har mot sin vilje allerede fått utbetalt tre millioner kroner, som tilsvarer én årslønn. Ingebrigtsen hadde dessuten kontrakt ut 2020. Det var altså to og et halvt år igjen av kontraktsperioden da han fikk sparken.

Fikk sparken

Ingebrigtsen fikk sparken fra Rosenborg 19. juli. Han ble kalt inn til et møte per SMS av styreleder Ivar Koteng og styremedlem Rune Bratseth. Ingebrigtsen fikk sjokk da han fikk beskjed om at klubben skulle sparke ham.

- Jeg trodde de køddet. Men jeg så på Koteng og Bratseth at det ikke var kødd, sa han under sin forklaring tirsdag.

På dette tidspunktet hadde Ingebrigtsen vunnet tre seriemesterskap fra 2015-2017. I 2015 og 2016 ble det også cupgull.

Under rettsdagen mandag kom det frem at et samlet styre mente klubben ikke spilte god nok offensiv fotball. I et styrereferat fra mai 2018 heter det blant annet:

"Styret savner å se angrepsvillig fotball med større tempo i flere kamper."

Ingebrigtsen og Hoftun var i sjokk over hva som hadde skjedd. Spillergruppen var også overrasket, og stjernespiller Pål Andre Helland var åpenbart rasende da han sendte en støttende SMS til Ingebrigtsen samme kveld som pressekonferansen hadde funnet sted.

"Hei Kåre! Først og fremst: Tusen hjertelig takk for absolutt alt. Jeg forstår ingenting. Har du sluttet av egen fri vilje? I så fall er det sikkert en veldig god grunn, og den respekterer jeg.

Dersom du har fått fyken er det en skandale uten sidestykke, og noe jeg ikke fatter. Jeg oppfatter at spillergruppen er i sjokk, i likhet med meg selv.

Uansett vil jeg takke deg, og jeg håper det ikke er siste gangen du er treneren min. Pål."

Ingebrigtsen svarte bekreftende på at han hadde fått sparken.

"Hvem faen er det de tror de er, som tar de avgjørelsene?" tordnet Helland videre.

På pressekonferansen uttalte Koteng at klubben ønsket at det skulle spilles angrepsvillig fotball, helst i en 4-3-3-formasjon, og at det helst skulle være underholdende fotball.

Rettssak Rosenborg vs tidligere hovedtrener Kåre Ingebrigtsen og assistenttrener Erik Hoftun. SMS sendt fra spiller Pål Andre Helland til Kåre Ingebrigtsen etter at det ble kjent at han hadde fått sparken 19. juli 2018. Foto: Skjermdump NRK

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.