Kåre Ingebrigtsen har fått et jobbtilbud

Kan være tilbake snart:

JOBBTILBUD: Kåre Ingebrigtsen kan snart jobbe igjen med norsk fotball.

JOBBTILBUD: Kåre Ingebrigtsen kan snart jobbe igjen med norsk fotball. Foto: Farid Ighoubah / Nettavisen

Eks-RBK-treneren kan snart være tilbake i fotballmiljøet.

25.01.19 11:53

Han og Erik Hoftun kom til et forlik med Rosenborg på onsdag. I utgangspunktet ønsket Ingebrigtsen og Hoftun seg et millionbeløp i erstatning, etter å ha fått sparken som henholdsvis hovedtrener og assistent.

Les også: Kåre Ingebrigtsen glad for å ha kommet fram til en løsning med RBK

- Jeg er fornøyd med at vi har kommet til en løsning med Rosenborg, og at vi egentlig kan skilles som venner, sa «Bruttern» i en pressekonferanse etter at forliket ble kjent.

Tilbake i norsk fotball

Nå kan det hende at Ingebrigtsen er tilbake i det norske fotballmiljøet ganske raskt, seks måneder etter han fikk sparken i Rosenborg.

- Jeg fikk et tilbud fra Discovery om å være ekspertkommentator der. Vi forhandlet det fram, men ble enige om å vente til denne saken er over, sa han i Sør-Trøndelag tingrett, ifølge Dagbladet.

53-åringen fortalte også i retten at det var et tilbud fra nabolandet. Svenske Malmö, som Åge Hareide trente tidligere, hadde konkrete samtaler med Ingebrigtsen.

- Jeg snakket med Malmö i fjor og kunne ha fått jobben, hvis jeg selv ønsket, sa Ingebrigtsen.

Se video av partene i timene før det ble inngått forlik:

På pressekonferansen onsdag poengterte han at han ikke er i dialog med spesifikke klubber for øyeblikket.

Fikk sparken etter «kjedelig» fotball

19. juli 2018 hadde styret fått nok og sparket både Ingebrigtsen og assistenttrener Erik Hoftun. De hadde begge saksøkt Rosenborg for det de mener var usaklig oppsigelse.

- Jeg fikk sparken 19. juli uten noen begrunnelse, uten noe forvarsel. Jeg sitter her fordi jeg ønsker å finne ut om jeg har stillingsvern som fotballtrener, sa Ingebrigtsen fra vitneboksen på dag to av rettssaken.

Les også: Ingebrigtsen fikk to mill. i lønnsøkning på to år - etter nye to år fikk han sparken

Et samlet styre sommeren 2018 mente klubben ikke spilte god nok offensiv fotball. I et styrereferat fra mai 2018 heter det blant annet:

"Styret savner å se angrepsvillig fotball med større tempo i flere kamper."

Videre heter det:

"Styret var meget tydelig i at man forventer bedring spillemessig, og at man kan se at det har foregått en utvikling. Dersom det ikke skjer spillemessig bedring, vil dette kunne få konsekvenser for hovedtreners stilling."

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.