Brann-styret var samlet til krisemøte i Bergen mandag kveld. Der ble det klart at Kåre Ingebrigtsen er ferdig som trener i klubben. Det var VG som først omtalte nyheten.

Brann bekreftet senere at treneren er ferdig i klubben. Klubben meldte at de kalte inn til pressekonferanse klokken 22. Der stilte styreleder Birger Grevstad, daglig leder Vibeke Johannesen og sportslig leder Jimmi Nagel Jacobsen.

- Det er en vanskelig dag for alle i Brann. Styret står bak beslutningen om å avslutte samarbeidet med Kåre. Vi skrinlegger ikke prosjektet, det er en samlet klubb som står bak. Det avhenger ikke av en person, sier styreleder Grevstad etter at Ingebrigtsens avgang ble bekreftet.

- Vi jobber med en løsning for ny trener og selvfølgelig ser vi i alle retninger, sier han videre.

- Vi ønsker å få på plass en ny trener så raskt som mulig. Jeg har selvfølgelig gjort meg noen tanker. Det er selvfølgelig en liste som vi analyserer og kikker på, sier sportssjef Nagel Jacobsen om den pågående trenerjakten.

Sportssjefen støtter styret - daglig leder med innrømmelse

Den nye sportssjefen sier han stiller seg fullt bak styrets avgjørelse om å avskjedige treneren.

- Vi har ikke lykkes og fått de poengene vi vil ha, sier Nagel Jacobsen.

Styreleder Grevstad sier at det ikke er noen andre i klubben som vil forlate sine stillinger mandag og bekrefter at assistenttrener Eirik Horneland fortsetter i sin jobb.

Daglig leder Vibeke Johannesen fikk spørsmål under pressekonferansen om hun har vurdert sin egen stilling. Hun sier at hun stiller seg til disposisjon for klubben uten å direkte svare på spørsmålet om hun har vurdert å fratre i sin jobb som daglig leder.

Johannesen sier at klubben ønsker å hente spillerforsterkninger i tillegg til å finne en ny trener i sommer. Det innrømmer hun at blir en stor og tøff utfordring for hele klubben.

- Det er ikke all verdens av handlingsrom for øyeblikket, ettersom vi også ønsker å få inn noen spillere. Alle beslutninger har økonomiske konsekvenser, men det er alle parter innforstått med, sier Johannesen til de fremmøtte mediene.

– Det er ikke mye penger å hente spillere for, og det visste Kåre da han kom, og sånn har det vært. Så har vi prøvd å finne så gode løsninger som mulig. Jeg synes Kåre har jobbet godt innenfor de rammene vi har hatt i fellesskap, sier hun videre.

I forbindelse med pressekonferansen ble det opplyst at Ingebrigtsen ikke vil uttale seg mer til mediene mandag.

Spillerne i Brann skal ha fått beskjed om Ingebrigtsens avgang klokken 21.30.

- Jeg er mer enn trist. Du har alle kvalitetene til å være suksessfull, det er trist at du aldri fikk sjansen. Jeg ønsker deg alt det beste. Fortsett å smile og å være positiv, skriver Branns-spiss Daouda Bamba på Instagram mandag kveld.

Kalte inn til styremøte

Én fattig seier på 14 kamper var fasit for Kåre Ingebrigtsens Brann så langt denne sesongen. På agendaen mandag sto den sportslige krisen og hvorvidt Ingebrigtsen var rett mann til å lede Brann fremover. Det bekreftet styreleder Birger Grevstad overfor BT søndag.

– Dere skjønner jo selv at det er en vanskelig avgjørelse. Det jeg kan si er at vi skal ha et styremøte mandag ettermiddag, da skal vi evaluere det som har skjedd hittil. Som jeg har sagt mange ganger: Ingen er fredet i denne klubben nå, sa Grevstad etter kampen mot Mjøndalen.

Ifølge blant andre BA og TV 2 ankom assistenttrener Eirik Horneland stadion litt over klokken 19.00. Rundt en time senere skal klubben ha tatt en avgjørelse rundt trenerens fremtid. Ingebrigtsens avskjedigelse skjer på dagen tre år etter han fikk sparken i Rosenborg.

Det varslede styremøtet begynte klokken 15.00.

Følgende personer sitter i Brann sitt styre: Birger Grevstad (leder), Siv Skard (nestleder), Krister Hoaas (medlem), Per Arne Flatberg (medlem), Geirmund Brendesæter (medlem) og Madeleine Giske (medlem). Espen Brochmann er varamedlem.

Møtet kom i stand etter en svært skuffende sesong så langt i år. Ni tap, fire uavgjort og én seier er fasit for Brann etter 14 spilte kamper. Med det ligger rødtrøyene på nest siste plass i Eliteserien med syv poeng, ett poeng mer enn Stabæk som har tre kamper mindre spilt.