RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Karen-Marie til Dorthe: - Ikke la deg knekke

Foto: Sara Johannesen / Erlend Aas / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Dorthe Skappel får støtte av NRK-kommentatoren.

Dorthe Skappel har fått krass kritikk etter sin debut som kunstløpkommentator i OL. Nettavisen kunne i går ramse opp en rekke tweets om hva folk mener om TV2s valg av kommentator.

Les saken: Raser mot Dorthe: «For en vits!»

Kritikken går i hovedsak ut på Skappels mange usportslige utsagn, og hennes mangel på ekspertise innenfor idretten.

Det få kanskje husker, er at Skappel selv har prøvd seg som kunstløper. I 2007 deltok hun nemlig i TV2-programmet Isdans, der kjendiser ble paret sammen med profesjonelle isdansere og konkurrerte mot hverandre. Heller ikke der gikk det spesielt bra for God kveld Norge-programlederen, som falt stygt under en generalprøve, og ble hastet til sykehuset i ambulanse.

Skappel traff isen med hodet først og kunne fort ha brukket nakken, men endte heldigvis kun opp med et forslått ansikt.

- Psykisk er jeg ute å kjøre. Det tøffeste for meg har vært å innse hvor nær jeg var å brekke nakken. Jeg takker gudene for at jeg lever, sa Skappel den gang.

Nå må 51-åringen takle påkjenningen av kritikken som raser mot henne som kommentator av den samme idretten. På et spørsmål stilt i Nettavisens OL-LIVE, svarer 62 prosent at TV2 burde finne en ny kommentator, mens 12 prosent mener hun bør få sjansen til å bli varm i trøya (i skrivende stund).

NRKs rutinerte sportskommentator, Karen-Marie Ellefsen, som også har måttet tåle mye kritikk for sin kommentering, er enig med minoriteten.

- Jeg så ikke sendingen, men jeg synes Dorthe er utrolig flott, og innmari tøff som gjør dette her. Ikke la deg knekke av alle tullebukkene som slenger dritt, sier Ellefsen, ifølge seoghør.no.

Hun er sjokkert over hvordan enkelte ytrer seg på sosiale medier.

- Det er aldri hyggelig å få dårlig kritikk på noe en gjør. Men det jeg har sett i dag er ren hets - og har ingenting med konstruktiv kritikk å gjøre. Så, stå på videre Dorthe, er Ellefsens oppfordring til TV2-kollegaen.

Skappel får muligheten til å rette opp inntrykket allerede lørdag, da det er nye kunstløpkonkurranser. Da vil hun også få eksperthjelp. TV2 har nemlig hentet Camilla Gjersem, som er tvillingsøsteren til OL-deltaker Anne Lise Gjersem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere